Ντένις Ρόντμαν: Συγγνώμη ήμουν μεθυσμένος - Σχετικά με τη δήλωση ότι είναι "φίλος" με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

9 Ιανουαρίου 2014

Ο Ντένις Ρόντμαν, βετεράνος αστέρας του NBA ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τις χθεσινές του δηλώσεις από τη Β. Κορέα όπου επισκέπτεται τον "φίλο" του Κιμ Γιονγκ Ουν για τα 31α γενέθλια του. Είπε λοιπόν χθες ότι ο Αμερικανός ιεραπόστολος κορεατικής καταγωγής Κένεθ Μπάε που εκτίει ποινή 15 ετών σε καταναγκαστικά έργα ευθύνεται ο ίδιος για τη φυλάκισή του. 


  "Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη", δήλωσε ο Ρόντμαν σήμερα και πρόσθεσε ότι είχε πιει ύστερα από μία πιεστική ημέρα. "Ήταν μια πολύ πιεστική ημέρα. Ορισμένοι από τους συμπαίκτες μου αναχωρούσαν πιεζόμενοι από τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους. Τα όνειρά μου για τη διπλωματία του μπάσκετ είχαν γρήγορα καταρρεύσει. Είχα πιεί. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά όταν πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη ήμουν ταραγμένος. Δεν πρόκειται για δικαιολογία, είναι απλά η αλήθεια", είπε ο Ρόντμαν.  


Η αδελφή του Μπάε χαρακτήρισε τα σχόλια του Ρόντμαν αποκρουστικά. "Ήταν σε θέση να κάνει κάτι καλό και να βοηθήσει στην υπεράσπιση του Κένεθ. Αρνήθηκε να το πράξει. Και στη συνέχεια, επέλεξε να εκτοξεύσει αυτές τις απαράδεκτες κατηγορίες εις βάρος του Κένεθ. Προφανώς, δεν γνωρίζει τίποτα για τον Κένεθ, για την υπόθεσή του. Κι αυτό είναι τρομακτικό".  

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τον Μπάε - ο οποίος περιγράφεται τόσο ως ταξιδιωτικός πράκτορας όσο και ως χριστιανός ιεραπόστολος - ότι χρησιμοποιούσε την τουριστική του επιχείρηση για να υποκινεί σε εχθρικές κατά του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ ενέργειες.  
Πηγή: www.lifo.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Willa Cather
Η Σκέψη της ημέρας
Willa Cather