Τα καρδιαγγειακά οφέλη των αμυγδάλων!

Μία διατροφή πλούσια σε αμύγδαλο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 καθώς επίσης και καρδιακής νόσου,  σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.

Πιο συγκεκριμένα, μια ερευνητική ομάδα τηςΙατρικής και Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του  Νιου Τζέρσεϋ μελέτησε τις επιπτώσεις από την κατανάλωση αμυγδάλων σε σχέση με τους παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2 και καρδιακής νόσου.

Στη μελέτη συμμετείχαν 65 άτομα με προ-διαβήτη,  μια κατάσταση που οδηγεί σε πλήρη άνθηση του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά από 16 εβδομάδες κατανάλωσης μιας διατροφής πλούσιας σε αμύγδαλο, οι συμμετέχοντες έτειναν να έχουν καλύτερα επίπεδα της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL ή «κακή χοληστερόλη») και βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Ο επικεφαλής της έρευνας, dr Michelle Wien υποστηρίζει: “Είναι ελπιδοφόρο για τα άτομα με παράγοντες κινδύνου χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το γεγονός ότι οι διατροφικές αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των παραγόντων που παίζουν δυναμικό ρόλο στην ανάπτυξη των νόσων αυτών”.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής και αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία σε περαιτέρω μελέτες, θα είναι εξαιρετικά βοηθητικά για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται στη φάση του προ-διαβήτη.

 

Σχετικά άρθρα