Πόσο άλλαξε η Αλίθια Ρομέρο 12 χρόνια από τη μέρα που έσκασε η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού

9 Ιανουαρίου 2014

Μέσα στην παραζάλη των προσώπων που άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον Ιούνιο του 2002 και μετά, όταν μια βόμβα έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού και ξεδιπλώθηκε το κουβάρι της 17 Νοέμβρη, πάντα ξεχώριζε η δυναμική Ισπανίδα σύντροφος του Σάββα. Δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό του, τον παντρεύτηκε μέσα στη φυλακή και σήμερα την είδαμε ξανά να μιλά για τον άντρα της, να διεκδικεί το δικαίωμα να τον βλέπει και να δηλώνει «θα αγωνίζομαι για αυτόν μέχρι την τελευταία μου δύναμη».

Η κλασική κορδέλα στα πυκνά σγουρά μαλλιά της, τα έντονα βραχιόλια από την Αφρική στα χέρια τα σπαστά ελληνικά της με την ισπανική προφορά έγιναν σήματα κατατεθέν της εικόνας της. Μαζί ο δυναμισμός της και το πάθος της να υπερασπίζεται τον Σάββα Ξηρό και τα δικαιώματά του.

Τον γνώρισε το 1987 όταν επισκέφτηκε την Ικαρία και δεν χώρισαν ποτέ. Ούτε στα δύσκολα. Μάλιστα το 2009 παντρεύτηκαν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Λίγους μήνες αργότερα βλέπαμε ξανά το προσωπό της, με λίγες αλλαγές σε συνέντευξη που έδωσε τον Αlter (φωτογραφία κάτω).

Xρειάστηκε να περάσουν άλλα 5 χρόνια για να την ξαναδούμε και να την ακούσουμε σήμερα να διεκδικεί το διακαίωμα να συνοδεύει τον σύζυγό της «είναι τυφλός, άρρωστος, έχει σκλήρυνση κατά πλάκα». Η εμφανισή της αισθητά αλλαγμένη λίγο θυμίζει την Αλίθια του 2002.Πηγή: www.axortagos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ