Η Χάιντι έγινε Αντρέας! (απίστευτες φωτογραφίες)

10 Ιανουαρίου 2014

Ήταν 10 Ιανουαρίου 1998 όταν ξεσπούσε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ντόπινγκ στην ιστορία του αθλητισμού. Τότε, στη διάρκεια της δίκης στη Γερμανία, είδε το φως της δημοσιότητας η περίπτωση της Ανατολικογερμανίδας πρωταθλήτριας σφαιροβολίας, Χάιντι Κρίγκερ.

Η Κρίγκερ ωθήθηκε ουσιαστικά σε εγχείρηση αλλαγής φύλου εξαιτίας των απίστευτων ποσοτήτων αναβολικών που της χορηγούσαν οι γιατροί της Στάζι στηνΑνατολική Γερμανία. Φυσικά εν αγνοία της και από πολύ μικρή ηλικία. Όλο αυτό τοορμονικό όβερντοουζ από τον καθημερινό βομβαρδισμό επί χρόνια είχε σαν συνέπεια από γυναίκα να μετατραπεί ουσιαστικά σε άντρα!

Όπως αποδείχθηκε από τις δίκες των υπεύθυνων, η Χάιντι είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις αθλητριών που έπεσαν θύματα των Γερμανών αθλητιάτρων εμφανίζονταςαυξημένη τριχοφυίαβαριά φωνή και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Χάιντι Κρίγκερ γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1966. Το 1981 το όνομα της Χάιντι Κρίγκερ μπήκε στον ιατρικό κατάλογο των αθλητριών που θα χορηγούνταν αναβολικά. Στο ευρωπαϊκό στίβου το 1986 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο ρίχνοντας τη σφαίρα, όμως μετά άρχισαν τα προβλήματα τραυματισμών και δεν έκανε άλλες ανάλογες διακρίσεις.

Το 1991 αναγκάστηκε να σταματήσει την καριέρα της από τραυματισμούς, ενώ ησυστηματική χορήγηση στεροειδών άλλαξε το κορμί της και τις ορμόνες της.

Το 1997 έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου και αργότερα παντρεύτηκε την πρώην Ανατολικογερμανή κολυμβήτρια Ute Krause, που ήταν επίσης θύμα του μαζικού ντόπινγκ στην Αν. Γερμανία.

πηγη:sportdog


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαλάτα με superfood
Light & Υγιεινά
Σαλάτα με superfood