Στον ανακριτή οι 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής

11 Ιανουαρίου 2014

Ενώπιον των εφετών - ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου απολογείται από τις 9 το πρωί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής. Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας και στις 15.00 ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. 

Οι τρεις βουλευτές είχαν ζητήσει και είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν έναντι της κατηγορίας, σε βαθμό κακουργήματος, της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό πρόσφατα η Βουλή είχε ψηφίσει την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών. 

Σε βάρος των τριών βουλευτών έχουν καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία μια σειρά προστατευόμενων μαρτύρων, καταλογίζοντάς τους σημαίνοντα ρόλο στην οργάνωση και τη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά και έκνομες ενέργειες. 

Για τον βουλευτή Β' Αθηνών Γιώργο Γερμενή, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία φέρεται να περιλαμβάνεται και κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, με την οποία ο βουλευτής χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Ανάλογα στοιχεία περιλαμβάνονται σε κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα για τον κ. Μπούκουρα ο οποίος εμπλέκεται σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.

Αντιστοίχως, και ο τρίτος κληθείς σε απολογία βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, κατονομάζεται από μάρτυρες ως «μεγάλο στέλεχος» με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη οργάνωση.

www.real.grΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ