Ευεργετική για την καρδιά η μεσογειακή διατροφή!

16 Ιουνίου 2013


Ακολουθώντας τη μεσογειακή διατροφή μπορείτε να προστατεύσετε την καρδιά σας. Καταναλώνοντας τις βασικές τροφές της που είναι το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά δημιουργείτε μία «ασπίδα» για την καρδιά σας, σύμφωνα με νέα έρευνα.  

Πιο συγκεκριμένα, πενταετής μελέτη που διεξήχθη στην Ισπανία και δημοσιεύθηκε στο Journal of Medicine, απέδειξε ότι οι διατροφικές συνήθειες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καρδιά. Ειδικότερα, ο μεσογειακός τύπος διατροφής συμβάλλει στη μείωση των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων κατά 30% .

Ο  Johnson, καθηγητής διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, περιέγραψε τα αποτελέσματα ως «πραγματικά εντυπωσιακά», κρίνοντας από το γεγονός ότι η μελέτη τελείωσε νωρίς λόγω των συντριπτικών στοιχείων που προέκυψαν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η έρευνα είχε πολύ σημαντικά συμπεράσματα για την μελέτη των καρδιακών προσβολών, των εγκεφαλικών επεισοδίων, καθώς και του θανάτου Οι επιστήμονες είχαν ήδη σκεφτεί ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να συνδέεται με τα χαμηλά ποσοστά καρδιακών παθήσεων στη Μεσόγειο και τα στοιχεία αυτά έρχονται να καταρρίψουν οποιοδήποτε άλλο σκεπτικό που θα μπορούσε να αποδώσει το φαινόμενο αυτό σε άλλους παράγοντες.

 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Penn***** ****
18:14 Παρασκευή 30/05/2014
Πρόσφατα ο άντρας μου πήγε για εξετάσεις και του βρήκαν διογκωμένο συκώτι Σε επόμενες εξετάσεις αίματος διαπιστώθηκε αυξημένο ουρικό οξύ 74 τριγλυκερίδια 220 Ολική χοληστερόλη 295 και υψηλή LDL Χοληστερόλη 217 Τι τροφές δεν πρέπει να τρώει προκειμένου και να πέσουν οι παραπάνω τιμές και να χάσει βάρος αφού είναι υπέρβαρος ύψος 186 βάρος 130 κιλά Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ