Ευεργετική για την καρδιά η μεσογειακή διατροφή!

Ακολουθώντας τη μεσογειακή διατροφή μπορείτε να προστατεύσετε την καρδιά σας. Καταναλώνοντας τις βασικές τροφές της που είναι το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά δημιουργείτε μία «ασπίδα» για την καρδιά σας, σύμφωνα με νέα έρευνα.  

Πιο συγκεκριμένα, πενταετής μελέτη που διεξήχθη στην Ισπανία και δημοσιεύθηκε στο Journal of Medicine, απέδειξε ότι οι διατροφικές συνήθειες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καρδιά. Ειδικότερα, ο μεσογειακός τύπος διατροφής συμβάλλει στη μείωση των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων κατά 30% .

Ο  Johnson, καθηγητής διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, περιέγραψε τα αποτελέσματα ως «πραγματικά εντυπωσιακά», κρίνοντας από το γεγονός ότι η μελέτη τελείωσε νωρίς λόγω των συντριπτικών στοιχείων που προέκυψαν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η έρευνα είχε πολύ σημαντικά συμπεράσματα για την μελέτη των καρδιακών προσβολών, των εγκεφαλικών επεισοδίων, καθώς και του θανάτου Οι επιστήμονες είχαν ήδη σκεφτεί ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να συνδέεται με τα χαμηλά ποσοστά καρδιακών παθήσεων στη Μεσόγειο και τα στοιχεία αυτά έρχονται να καταρρίψουν οποιοδήποτε άλλο σκεπτικό που θα μπορούσε να αποδώσει το φαινόμενο αυτό σε άλλους παράγοντες.

 

Σχετικά άρθρα