Στη φυλακή Γερμενής - Ηλιόπουλος, απολογείται ο Μπούκουρας

12 Ιανουαρίου 2014
Στην ΓΑΔΑ πέρασαν το βράδυ οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι με απόφαση των ανακριτριών της υπόθεσης και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Μετά από πολύωρη διάσκεψη οι εφέτες και ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάνθηκαν ότι οι δύο βουλευτές κρίνονται προφυλακιστέοι για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Απολογείται ο Μπούκουρας

Ενώπιον των εφετών - ανακριτών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου απολογείται στις 10 το πρωί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας.

Ο βουλευτής συναίνεσε στο να μην απολογηθεί, χθες -όπως ήταν προγραμματισμένο- λόγω της κόπωσης των δικαστών, μετά τις απολογίες των Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 12 ώρες.

Ο Στάθης Μπούκουρας δηλώνει κατηγορηματικά αθώος για την κατηγορία του αδικήματος της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για τα οποία, πριν από λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας.

Υποστηρίζει στο υπόμνημά του, ότι η δίωξη του είναι πολιτική και «βάλλεται» στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του. Επίσης αναφέρει ότι ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο.

Ο Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη. 

Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ