Ποιες είναι οι τροφές που καταπολεμούν το άγχος;

Μήπως διανύετε περίοδο έντονου άγχους; Όλοι τα έχουμε περάσει αυτά. Ευτυχώς για όλους μας, η φύση έχει μεριμνήσει και μας προσφέρει απλόχερα τροφές που μειώνουν το άγχος και μας βοηθούν να ανακτήσουμε την ηρεμία μας και να επικεντρωθούμε στις δραστηριότητές μας.

Ποιες είναι, όμως, οι τροφές αυτές;

1. Πορτοκάλια: Δεν είναι μόνο ένα νόστιμο υγιεινό σνακ, αλλά είναι και πλούσια σε  βιταμίνη C. Η βιταμίνη C βοηθά στη μείωση του άγχους και στην επαναφορά της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα μετά την εμπειρία μίας δύσκολης κατάστασης. Επιπλέον, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα προλαμβάνοντας τις κοινές ασθένειες.

2. Βατόμουρα. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα βατόμουρα «ξυπνούν» αμέσως τον υποτονικό εγκέφαλο πολύ πιο γρήγορα και από ό, τι μία τριπλή δόση καφεΐνης. Όπως και τα πορτοκάλια, είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

 

3. Σπαράγγια. Έχοντας υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, τα πράσινα λαχανικά είναι σίγουρο ενισχύουν τη διάθεσή μας. Όταν έχουμε άγχος, το σώμα απελευθερώνει ορμόνες που ρίχνουν τον οργανισμό.  Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για την παραγωγή σεροτονίνης, που ονομάζεται και «χημική ευτυχία», καθώς επηρεάζει άμεσα τη διάθεσή μας με έναν θετικό τρόπο.

4. Αβοκάντο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την μείωση της αρτηριακής πίεσης είναι η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας καλίου. Τα μονοακόρεστα λίπη και το κάλιο που περιέχονται στο αβοκάντο βοηθούν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και μας κάνουν να νιώθουμε πιο ήρεμοι όλη την ημέρα.

5. Sushi: Το σούσι είναι πλούσιο σε σεροτονίνη και μελατονίνη, ούσιες οι οποίες συνδέονται χημικά με τους νευροδιαβιβαστές που είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση της διάθεσης και της υγείας. Επίσης, το ρύζι δίνει την ιδανική αναλογία υδατανθράκων προς πρωτεΐνη, η οποία θα σας κρατήσει πλήρεις και θα ξεχάσετε το άγχος σας.

 

Σχετικά άρθρα