Πιο δύσκολος ο οργασμός με το one night stand!

13 Ιανουαρίου 2014

Oι γυναίκες απολαμβάνουν λιγότερο το ευκαιριακό σεξ

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να έχουν οργασμό όταν η σεξουαλική πράξη γίνεται με έναν ευκαιριακό και όχι έναν σταθερό σύντροφο.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη στην οποία συμμετείχαν 600 φοιτήτριες βρήκε ότι η συνουσία και το στοματικό σεξ στα πλαίσια μιας σοβαρής ερωτικής σχέσης είχε τη διπλάσια πιθανότητα να οδηγήσει σε οργασμό, σε σύγκριση με τη συνουσία και το στοματικό σεξ σε σχέση μιας βραδιάς.

Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη σε 24.000 φοιτητές, βρήκε ότι το 40% των γυναικών είχε οργασμό κατά τη πιο πρόσφατη σεξουαλική επαφή με ευκαιριακό σύντροφο, ενώ κατά την πιο πρόσφατη σεξουαλική επαφή στα πλαίσια μιας σταθερής ερωτικής σχέσης, το ποσοστό των γυναικών που έφτασαν σε οργασμό ανέβαινε στο 75%.

 Οι ερευνητές αποδίδουν την παραπάνω διαφορά στο γεγονός ότι η σεξουαλική πρακτική βελτιώνεται σε κάθε νέα επαφή όταν οι δύο σύντροφοι είναι σταθεροί, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα επίτευξης οργασμού. Παράλληλα, στις σταθερές σχέσεις οι άνδρες μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για την ικανοποίηση των συντρόφων τους.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ