Σχέσεις: Όταν η ζήλια κάνει κακό στη σεξουαλική επιθυμία

13 Ιανουαρίου 2014

Αναγνώστης μας ρωτά:

Είμαι παντρεμένος 3 χρόνια και σε σχέση με τη γυναίκα μου 7 χρόνια Τους τελευταίους 8 μήνες λόγω καβγάδων ζήλειες έλεγχος εργασία έχουμε απομακρυνθεί αρκετά Προσωπικά έχω χάσει την ερωτική μου επιθυμία προς αυτήν με αποτέλεσμα να απέχουμε ερωτικά για περίπου 4 μήνες γεγονός που μας έχει δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στο γάμο μας. Παρακαλώ όπως μου υποδείξετε τρόπους επαναπροσέγγισης και δημιουργίας ερωτικής επιθυμίας.

Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια, Μαριέττα Πεπελάση.

Ο αναγνώστης μας θα πρέπει να κοιτάξει γιατί τον ζηλεύει αυτή η γυναίκα. Δηλαδή μπορεί ο ίδιος να είναι περισσότερο διαχυτικός και επικοινωνιακός από ότι χρειάζεται. Να χρησιμοποιεί πιο τρυφερές εκφράσεις όταν μιλάει σε γυναίκες στο τηλέφωνο ακόμα και σε γυναίκες από τη δουλειά και η γυναίκα του να τα ακούει αυτά και να ζηλεύει. Ας προσέξει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται. Εάν είναι από τους πιο ανοιχτούς άνδρες που κάνουν κοπλιμέντα για παράδειγμα μπορεί η σύζυγός του να μην το αντέχει και αυτό να πυροδοτεί τη ζήλια της. Υπάρχουν μερικοί άνδρες που συπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Δε σημαίνει ότι είναι άπιστοι αλλά είναι στη φύση τους να θέλουν να ευχαριστούν μια κυρία που έχουν απέναντί τους. Αν ισχύει αυτή η περίπτωση θα πρέπει να ελέγξει τη συμπεριφορά του και να λέει λιγότερα κοπλιμέντα, να είναι γενικά πιο μετρημένος με τις γυναίκες.

Μπορεί λοιπόν η ζήλια να τροφοδοτείται από μια δική του αθώα συμπεριφορά αλλά και να συμβαίνει κάτι στην ψυχολογία της γυναίκας του και να είναι πολύ ανασφαλής και να εκδηλώνεται με τη ζήλια. Μήπως η γυναίκα είναι ελεγκτική και πολύ αυταρχική και θέλει να έχει συνέχεια τον έλεγχο αυτής της σχέσης και έτσι χρησιμοποιεί τη ζήλια για να τον ελέγχει; Θα πρέπει να προσπαθήσει να μετριάσει αυτή την προσπάθεια ελέγχου, αν βέβαια ισχύει αυτό το ενδεχόμενο.

Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες και ανάλογα με αυτές θα επιτευχθεί η επαναπροσέγγιση. Θα πρέπει ο αναγνώστης μας να αναφερθεί και με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι πυροδοτεί τη ζήλια της συζύγου του.  


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Γιαν***** ****
21:57 Τρίτη 14/01/2014
Για σας με λενε Γιαννη ειμαι 20 χρονων και εδω και 25 χρονια εχω δεσμο με μια κοπελα που συντομα ενηλικιωνεταιΕιναι απο μια παραδοσιακη οικογενεια και ο πατερας αν και δεν γνωριζει γιαυτη την σχεσει ειναι εναντιαπρος ολες τις σχεσειςΗ κοπελα μου και εγω παιρναμε παρα πολυ ωραια μαζι ομως υπαρχουν ορισμενα πραγματα που δεν μπορουμε να τα κανουμε λογο του οτι τρεφει μεγαλο φοβο ως προς το πατερα της και το μυαλο τις εχει διαμορφωθει με αυτη την παραδοσηΚαποια συμβουλη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ