Εύκολο τιραμισού διαίτης!

<p><span style="font-size: medium;">Και γλυκό και εύκολο και με λίγες θερμίδες! Υλικά</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Για 4-6 άτομα</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>Για την κρέμα</strong><span class="text_exposed_show"><br />1 κούπα τυρί ρικότα με λίγα λιπαρά<br />3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά<br />2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη<br /><br /><strong>Για τη βάση</strong><br />1 πακέτο σαβαγιάρ<br />250 ml καφέ εσπρέσσο<br />1 κούπα ζεστό νερό<br />80 ml κονιάκ<br />1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας<br />2 κουταλιές της σούπας κακάο για πασπάλισμα<br /><br /><br /><br /><strong>Εκτέλεση</strong><br /><br />Για την κρέμα<br />Στο κάδο του μίξερ στη γρήγορη σκάλα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το τυρί ρικότα, τη ζάχαρη για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.<br /><br />Για τη βάση και συναρμολόγηση<br />Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το ζεστό νερό.<br />Βουτήξτε 2 σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.<br /><br />Τοποθετήστε την πρώτη σειρά σαβαγιάρ κάθετα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ ή φόρμα. Στη συνέχεια περνάτε μια στρώση κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Πασπαλίζετε το τιραμισού με κακάο και βάζετε στο ψυγείο να σφίξε για 2 ώρες.<br /><br />* Η συνταγή δεν περιέχει τα παραδοσιακά υλικά κρέμας τιραμισού αλλά πιο απλά υλικά εξίσου γευστικά.</span></span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><span class="text_exposed_show"><br /></span></span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Πηγή: Spicehouse</span></p>

Σχετικά άρθρα