Φυτικές ίνες: Η ασπίδα της καρδιάς

15 Ιανουαρίου 2014

 

Βάλτε φυτικές ίνες στο πιάτο σας και προστετεύστε την υγεία σας. Η παρότρυνση αυτή των γιατρών είναι γνωστή σε όλους μας. Τώρα μια καινούργια έρευνα ενισχύει ακόμα περισσότερο τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτικών ινών. Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, με την υψηλότερη κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως και φρούτων μείωνεται ο κίνδυνος τόσο για καρδιαγγειακή νόσο όσο και για τη στεφανιαία καρδιοπάθεια. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Leeds ανέλυσαν στοιχεία από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, από το 1990 σε υγιείς πληθυσμούς. Παρατήρησαν έναν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και στεφανιαίας καρδιοπάθειας με κάθε αύξηση κατά 7 γραμμάρια ημερησίως των φυτικών ινών που καταναλώνονται. Τα αποτελέσματα της έρευνας ενισχύουν τις οδηγίες των ειδικών για αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών, η οποία μπορεί εύκολα να επιτευχθεί, μέσω της σωστής διατροφής και να συμβάλει θετικά στη ζωή όλων μας.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ