Μεσογειακή τάρτα με σπανάκι και φέτα

16 Ιανουαρίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια σπανάκι
200 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι , ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ( 125 ml )
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Tabasco
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

 

 

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ.

Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβετε το σπανάκι και το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Τρίβουμε τη φέτα πάνω από τα φύλλα και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Σε ένα άλλο μπολ , χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέστε το μείγμα του αυγού στο μπολ με το σπανάκι μαζί με το tabasco και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατέψτε μια αφορά και ρίχνετε στη βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 - 35 λεπτά.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ