Μοσχαράκι με σάλτσα σελινόριζας και ρύζι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">1½ κιλό Χοιρινό, κομμένο σε μέτριους κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">180 γραμμάρια βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μέτριους κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πράσο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι βρασμένο καλαμπόκι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κύβους βοδινού Κnorr</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά γλυκού κορν φλάουρ</span><br /><span style="font-size: medium;">ανάλογο αλάτι και πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Σπυρωτό</span><br /><br /><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο μαζί με το κομμένο σε κύβους χοιρινό,το κρεμμύδι,το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε το μαγειρεύουμε έως ότου ροδίσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε 1½ λίτρο νερό και τους 2 κύβους βοδινού και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Παράλληλα, σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το βούτυρο μαζί με το πράσο και τη σελινόριζα, καλαμπόκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το φαγητό μας.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν μαγειρευτούν σουρώνουμε το πράσο και τη σελινόριζα και τα περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει η ρευστή σάλτσα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν τα χοιρινά φιλετάκια μαγειρευτούν, ρίχνουμε την κρέμα της σελινόριζας μέσα στο σκεύος και προσθέτουμε τον άνηθο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Συγχρόνως βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι με 2 κούπες νερό για 10 λεπτά με αλατοπίπερο. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.</span><br /><span style="font-size: medium;">Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε μισό ποτήρι του κρασιού νερό, το ρίχνουμε και αυτό μέσα, και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα με τα χοιρινά φιλετάκια.</span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν ετοιμαστούν και τα φιλετάκια μας προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα σελινόριζας συνοδεύοντάς τα με το ρύζι.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα