«Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι την καθηγήτριά μου»

Έκανα μάθημα με μια καθηγήτρια φιλόλογο ιδιαίτερα για προετοιμασία πανελληνίων η οποία ήταν καθηγήτρια μου και στο σχολείο. Η συγκεκριμένη έχει οικογένεια και είναι αρκετά αφοσιωμένη σε αυτήν.

Μάλιστα μου εξέφραζε πολλές φορές ότι κουράζεται και ότι το μάθημα μας ήταν ένας τρόπος ξεκούρασης για αυτήν. Επίσης μπορώ να πω ότι δεχόμουν πολλές φιλοφρονήσεις από την ίδια καθώς μου είχε πει ότι μου είχε αδυναμία.

Είχαμε άψογες σχέσεις και μιλούσαμε σε καθημερινή βάση για τα προσωπικά μας για ένα χρόνο και μέσα στη διάρκεια των μαθημάτων. Έχουμε γεννηθεί την ίδια μέρα και είμαστε το ίδιο ζώδιο δεν ξέρω αν οφείλεται η χημεία που είχαμε σε αυτό.

Θέλω να τη βλέπω μια φορά την εβδομάδα

Εγώ τώρα είμαι φοιτήτρια και έχω κρατήσει επαφή μαζί της γιατί δεν μπορώ χωρίς να μιλάμε. Νιώθω πολύ περίεργα. Όταν τη βλέπω, είμαι άπειρα χαρούμενη και τη σκέφτομαι σε καθημερινή βάση. Εκείνη καταλαβαίνω ότι θέλει να έχουμε επαφή αλλά δεν μπορεί να με βλέπει λόγω δουλειάς και οικογένειας.

Έχω πρόβλημα και θέλω να της πω έστω μια φορά την εβδομάδα να βρισκόμαστε γιατί πιστεύω ότι θα κάνει καλό και στις δυο μας. Πώς εξηγείται το δέσιμο αυτό;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχολόγος Δρ. Μαρία Φωτιάδου

Τα ιδιαίτερα μαθήματα δίνουν το χρόνο στο δάσκαλο και τον σπουδαστή, πιο πολύ σε σχέση με μια αίθουσα με πολλούς μαθητές, εφόσον το θελήσουν, να μοιραστούν θέματα προσωπικά όπως και αναφέρετε στο μήνυμά σας.

Για πολλές μητέρες το να φύγουν από το σπίτι και τις υποχρεώσεις τους με την οικογένεια μπορεί να αποτελέσει χρόνο ξεκούρασης και εφόσον αναπτύσσατε προσωπικά ζητήματα μεταξύ σας, ήταν πιθανόν μια ανάγκη για συζήτηση και για τις δυο μεριές.

Σίγουρα με κάποιους ανθρώπους ταιριάζουμε περισσότερο και πολλές φορές μας είναι πολύ εύκολο να ανοιχτούμε και να εμπιστευτούμε το άλλο άτομο. Αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το ζώδιο που αναφέρετε. Δενόμαστε με συγκεκριμένα άτομα για πολλούς λόγους.

Τα 3 κρίσιμα ερωτήματα

Κάποια παραδείγματα είναι οι ανάγκες που έχουμε εκείνη τη στιγμή για επικοινωνία, το τι αποπνέει το άλλο το άτομο και πόσο ενδιαφέρον το βρίσκουμε, τα κοινά ενδιαφέροντά μας, οι υπόλοιπες κοινωνικές μας σχέσεις αν αυτές είναι περιορισμένες, η ανάγκη να μιλήσουμε με κάποιο άτομο για τα προσωπικά μας και το βρίσκουμε στο πρόσωπο κάποιου συγκεκριμένου ατόμου, η ερωτική έλξη κλπ.

Κάποια ερωτήματα που μπορείτε να θέσετε στον εαυτό σας για να καταλάβετε περισσότερο αυτά που νιώθετε για την καθηγήτριά σας είναι τα εξής:

  • Υπάρχουν άλλα άτομα στο περίγυρό σας που να εμπιστεύεστε και να μοιραζόσαστε τις σκέψεις σας και να σας καταλαβαίνει;
  • Έχετε κάποια ερωτική σχέση αυτόν τον καιρό; Σας καλύπτει;
  • Έχετε κάποιο άλλο παράδειγμα από το παρελθόν σας με άλλο άτομο που να σας κάνει να νιώθετε το ίδιο;

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έτσι μπορείς να πεις στον σύντροφό σου ότι δεν θες σεξ

Φοβάσαι να… δοκιμάσεις νέα πράγματα; Έτσι θα αποκτήσεις ερωτική αυτοπεποίθηση

Οι 6 πιο ντροπιαστικές καταστάσεις στο σεξ! Σου έχει συμβεί;

Στάσεις για να κάψεις θερμίδες στο σεξ!

Σχετικά άρθρα