Μπορώ να χάσω εύκολα 1- 2 κιλά την εβδομάδα;

29 Νοεμβρίου 2012
Ο κ. Ευάγγελος Ζουμπανέας, κλινικός διαιτολόγοςδιατροφολόγος, εξηγεί με ποιο τρόπο μπορεί να φύγουν τα ανεπιθύμητα κιλά.

Πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνουμε για να χάνουμε 1 – 2 κιλά την εβδομάδα;

Καταρχάς, δεν γίνεται να χάνει κάποιος  1 – 2 κιλά την εβδομάδα - είναι τεράστιος μύθος. Αν κάποιος έχει αρχικό βάρος 100 κιλά, το πιθανότερο είναι να χάνει 1-2κιλά κάθε εβδομάδα. Στην πραγματικότητα όμως δεν χάνει λίπος, χάνει υγρά (αφυδάτωση) και  καταστρέφει τη μυϊκή μάζα.

Συνεπώς, το σωστό είναι να θέτουμε ως στόχο την απώλεια  0,5 – 1 κιλού την εβδομάδα. Σημειωτέον ότι και το 1 κιλό προϋποθέτει μία ώρα άσκησης την ημέρα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Όσον αφορά τις θερμίδες, ο υπολογισμός τους χρειάζεται έναν ειδικό. Σε γενικές γραμμές μπορεί να ακολουθεί κάποιος μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά μικρά γεύματα, πχ ανά 3 ώρες να τρώει κάτι, ένα μικρό φρούτο,ένα μικρό σνακ. Είναι σημαντικό διότι με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει τον οργανισμό να χορταίνει μόνος του. Να έχει μέσα στην μέρα του 3 μερίδες τουλάχιστονπρωτεΐνης, εκ των οποίων οι 2 να είναι γαλακτοκομικά, να έχει τουλάχιστον 3φρούτα, μια σαλάτα και 2 – 3 μικρά σνακ. Όλα αυτά υπολογίζονται σε περίπου  1.200 – 1.300 θερμίδες.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
mari***** ****
13:26 Σάββατο 23/11/2013
λοιπον καλησπερα απο μενα Αυτην την περιοδο νιωθω απιστευτα χαλια αι θα ηθελα καποιος να με βοηθησει οπως μπορειαρχικά να σας ενημερώσω ότι έχω πρόβλημα περιττών κιλών Το καλοκαίρι από 72 κιλά κατάφερα να κατέβω στα 65 αλλάμολις γύρισα από τις διακοπές έβαλα κατευθείαν ξανά τα κιλά κ με το παραπάνω Προσπαθώ απεγνωσμένα να τα χάσω αλλά συνέχεια αποτυχαίνωνειωθω τόσο άβολα σε σημείο να μην βγαίνω έξω γιατί πλέον δεν με χωράν τα ρούχα μου Τι θα πρέπει να για να βρω την χαμένη μου ψυχολογία για να ξανααρχισω δίαιτά
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ