Ώρα για δίαιτα; Σού έχουμε 2 λύσεις για να μην πεινάσεις ποτέ!

Παρόλο που οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τι κάνουμε λάθος στη διατροφή μας και τον τρόπο να το διορθώσουμε, αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

Γράφει ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας

Όταν κάποιος προσπαθεί να μειώσει ή να αυξήσει το βάρος του και δεν τα καταφέρνει, χρειάζεται τη βοήθεια ενός διαιτολόγου – διατροφολόγου. Ο πτυχιούχος διαιτολόγος θα δώσει τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές για μια σωστή διατροφή.

Μάλιστα, λόγω της οικονομικής κρίσης, ως κλάδος έχουμε αλλάξει στάση απέναντι στον κόσμο.Προσπαθούμε να δώσουμε πιο γενικές κατευθυντήριες γραμμές, να δίνουμε προγράμματα διατροφής που να είναι ευέλικτα, να περιλαμβάνουν πολλές εναλλακτικές λύσεις και να προϋποθέτουν παρακολούθηση κάθε 15 μέρες ή κάθε μήνα.

Υπάρχουν 2 τρόποι να μην πεινάσει κάποιος

Υπάρχει φόβος απέναντι στον διατροφολόγο, που πηγάζει από τον φόβο απέναντι στα περιττά κιλά και τη θέληση για αλλαγή αλλά και τον φόβο για τις ενδεχόμενες συνέπειες, για το «τίμημα» της επίσκεψης. Πολλοί φοβούνται μήπως… πεινάσουν. Σημειωτέον ότι είναι μεγάλος… μύθος γιατί η ισορροπημένη διατροφή δεν δημιουργεί αίσθημα πείνας.

Ξέρετε, υπάρχουν 2 τρόποι να μην πεινάσει κάποιος. Ο πρώτος είναι να γεμίσει κάποιος το στομάχι του και δεύτερος επιτυγχάνει μέσα από ένα σωστό και συγκεκριμένο συνδυασμό τροφών να φτάσουν τα σωστά μηνύματα στον εγκέφαλο, μηνύματα που δείχνουν πληρότητα και μάλιστα με το μισό από ότι χωράει το στομάχι.

Ένας άλλος φόβος που απαντάται συχνά σχετίζεται με την απόλαυση, με τον φόβο ότι θα χάσουν την αίσθηση της ωραίας γεύσης. Ωστόσο, η σωστή διατροφή περιλαμβάνει εξαιρετικές γεύσεις, με πολύ λίγα και απλά υλικά μπορεί να κάνει κανείς εξαιρετικά πράγματα.

Τι άλλους μύθους – φόβους καλείται να λύσει ένας διατροφολόγος;

Αρκετοί φοβούνται να μην χάσουν τις παρέες τους. Πολλοί άνθρωποι έχουν σαν μοναδική τους διασκέδαση το φαγητό. Ωστόσο, εννοείται ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, εάν έχει τηρηθεί σωστά το πρόγραμμα της διατροφής, εάν  πχ μισή ώρα πριν από την έξοδο έχουμε φάει κάποιο φρούτο, κάποιο μικρό σνακ ώστε να περιοριστεί η αίσθηση της πείνας.

Επίσης, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κατανοητό ότι μπορεί κάποιος να τσιμπήσει και δέκα πιρουνιές από διάφορα πιάτα, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να του χαλάσει την διατροφή. Ένα μικρό φούσκωμα που λογικά θα υπάρχει την επόμενη μέρα, θα εκλείψει.

Ευάγγελος Ζουμπανέας
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
[email protected]
www.diatrofi.gr
www.keadd.gr
2102718360

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έχεις τραπέζι στην παρέα αλλά κάνεις και διατροφή; Ώρα για αυτή τη μεξικάνικη συνταγή

Οι 7 τροφές για σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Το… έχεις;

Ποια είναι η καλύτερη διατροφή αν θες να κερδίσεις χρόνια ζωής και ευεξίας;

Σχετικά άρθρα