Φωτο Ντοκουμέντα: Ο Ξηρός ήταν σχεδόν κάθε μέρα με τους Πυρήνες!

20 Ιανουαρίου 2014

Yπό την απόλυτη γνώση και έγκριση όχι απλά μερίδας, αλλά του συνόλου των βαθμοφόρων του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού, τελούσε το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, συχνά-πυκνά, μετακινούνταν στην Α' Πτέρυγα των φυλακών για να συναντήσει κρατούμενους-μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, σύμφωνα με υπάλληλο του Κορυδαλλού. Αποκαλυπτικά, για τα «πήγαινε-έλα» του εκτελεστή της 17Ν στην Α' Πτέρυγα, είναι τα έγγραφα που φέρνει στο φως η «Καθημερινή».

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι 10 υπάλληλοι που με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, τέθηκαν σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων, στις καταθέσεις τους προς τη διευθύντρια του καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού περιγράφουν «καρέ καρέ» τις ενέργειες του Χριστόδουλου Ξηρού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τις κινήσεις του, καθώς και τις συνθήκες κράτησης του 56χρονου τρομοκράτη τα τελευταία δύο χρόνια.

Οσον αφορά το ρεβεγιόν με τους Πυρήνες, ένας από τους αναπληρωτές αρχιφύλακες, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που αντιμετωπίζονταν οι μετακινήσεις του συγκεκριμένου κρατούμενου, έκανε δεκτό το σχετικό αίτημά του. Αλλωστε, σημειώνει, όσες φορές είχε πάει στην Α΄ πτέρυγα, ο Ξηρός, ουδέποτε είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Η «Καθημερινή» την Κυριακής έφερε στο φως σελίδες από τα ημερολόγια εισόδου - εξόδου των φυλακών, από όπου φαίνεται καθαρά πως το τελευταίο διάστημα ο Ξηρός μπαινόβγαινε στην Α΄ πτέρυγα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το χρονικό διάστημα από 17 έως 31 Δεκεμβρίου ο Χριστόδουλος Ξηρός φαίνεται να επισκέφθηκε τους «Πυρήνες» τουλάχιστον δέκα φορές, ενώ οι επισκέψεις του κράτησαν συνολικά 21 ώρες και 30 λεπτά! 

Πώς ελήφθη η απόφαση για το κοινό Ρεβεγιόν Ξηρού-Πυρήνων

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή τόσο ο Χριστόδουλος Ξηρός όσο και οι «Πυρήνες» είχαν αιτηθεί να αλλάξουν το χρόνο... παρέα. Μάλιστα, ο εκτελεστής της 17Ν φαίνεται πως είχε επισκεφθεί το κελί τους αρκετές φορές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οπως σημειώνει ο αναπληρωτής αρχιφύλακας, ήταν φανερό από τον τρόπο που το υπέβαλαν ότι ήταν ικανοί,  σε ενδεχόμενη άρνησή του, να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ετσι, ο σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν πως τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα δημιουργούσαν θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Γι' αυτό αποφάσισαν υπέρ του... παράτυπου ρεβεγιόν.Πηγή:Καθημερινή 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...