Οι τροφές που μας θωρακίζουν απέναντι στη γρίπη

20 Ιανουαρίου 2014

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να θωρακιστούμε απέναντι στη γρίπη. Ένας απο αυτούς είναι η διατροφή.

Γράφει η κυρία Κία Καραγιάννη, διατροφολόγος-διαιτολόγος

Αυτή την εποχή θα έχετε παρατηρήσει ότι πολλά άτομα γύρω σας υποφέρουν από συμπτώματα γρίπης.  Μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι:

 

- Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες Α, C, E.  Καρότα, λάχανο, μπρόκολο, πιπεριές, πράσινα λαχανικά, αβοκάντο, ακτινίδια, πορτοκάλια. Θα σας βοηθήσουν στην παραγωγή των πολύ σημαντικών λευκών αιμοσφαιρίων, στην προστασία των πνευμόνων και στην ομαλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

- Μεγάλο ρόλο παίζουν και τα ιχνοστοιχεία σελήνιο, σίδηρος και ψευδάργυρος.  Θα τα βρείτε στα βραζιλιάνικα καρύδια, το κρέας, τα θαλασσινά, τα αυγά.

-  Καταναλώστε ξηρούς καρπούς, μυρωδικά στο φαγητό σας, γιαούρτι, άπαχο κρέας και ψάρια διότι προστατεύουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

- Ελαττώστε τη ζάχαρη, τις έτοιμες επεξεργασμένες τροφές και την κατανάλωση αλκοόλ.

 

Αν πάλι ήδη έχετε κρυώσει ιδανική επιλογή αποτελεί η κοτόσουπα, τα άφθονα υγρά, η μπανάνα, το σκόρδο στο φαγητό, το αφέψημα από τσάι του βουνού και ζαμπούκο, οι φυσικοί χυμοί από ανάμεικτα φρούτα και λαχανικά, το γιαούρτι, τα ελαφριά γεύματα που αποτελούνται από άπαχη πρωτεΐνη, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ