Σημάδια ότι μάλλον... είσαι ερωτευμένη!

20 Ιανουαρίου 2014

Αναγνώστριά μας ρωτά:

Είναι από τους καλύτερούς μου φίλους τον σκέφτομαι συνέχεια και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ πουθενά. Δεν περνάμε πολύ χρόνο μαζί τελευταία, όχι γιατί είμαστε τσακωμένοι αλλά στην ηλικία μου κάνουν πιο πολύ παρέα αγόρια με αγόρια και κορίτσια με κορίτσια και αυτό με κάνει να τον σκέφτομαι ακόμη περισσότερο. Είμαι ερωτευμένη ή απλά μου λείπει ο κολλητός μου και ξεσπάω έτσι;  Σας παρακαλώ απαντήστε!

Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημα σας απαντά ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός.

Δεν αναφέρει την ηλικία αλλά είναι σαφές όσον αφορά τον έρωτα ότι υπάρχει μια έλξη. Και δεν εννοούμε τη σεξουαλική έλξη αλλά την ανάγκη μια τρυφερότητα για παρέα για μια αγκαλιά. Οπότε αν μπορέσει να το αποσαφηνίσει μέσα της αν είναι ερωτευμένη ή  αν απλά νιώθει την ανάγκη να έχει κοντά τον φίλο της. Βασικά σημάδια στη συμπεριφορά που προδίδουν τον έρωτα είναι η κτητικότητα θέλουμε τη σχέση που έχει ένας συγκεκριμένος άνθρωπος με εμάς να μην την έχει με κανέναν άλλο. Υπάρχει λοιπόν το στοιχείο της μοναδικότητας μέσα. Η απογοήτευση που μπορεί να μας προκαλέσει μια ματαίωση από αυτό το άτομο είναι πολύ μεγαλύτερη από μια ματαίωση που θα μπορούσε να μας προκαλέσει ένα οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.  Αν κάποιος φίλος μας πει «τελικά δεν μπορώ να βγούμε απόψε» για παράδειγμα, δεν θα είναι τόσο άσχημο για εμάς να το ακούσουμε από έναν φίλο. Από τον έρωτά μας θα απογοητευόμασταν μαζί. Όταν βρισκόμαστε μαζί θέλουμε να εντυπωσιάσουμε, αισθανόμαστε ακόμα και σωματικά συμπτώματα όπως τσιμπήματα στο στομάχι, χτυποκάρδια, νιώθουμε μια ζωντάνια που συνοδεύεται από μια πτώση της διάθεσης όταν φεύγουμε από μια συνάντηση μαζί του και η σκέψη μας τριγυρνά συνέχεια γύρω από αυτό το πρόσωπο.   


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Σια ***** ****
02:17 Κυριακή 15/01/2017
Γεια σαςλοιπον πριν περίπου 7 μήνες τα έφτιαξα με κάποιον από τον οποίο τα πηγαίναμε πολύ καλά εκτός από κάποιες φορές που διαπίστωνα κάποια μικρά ψεμματακια και Όταν τον Ρωτούσα μου έλεγε ότι δεν πιστεύω Αυτόν αλλά τους άλλους και μετά τσακωνομασταν μετα απο δυο μήνες άρχισε να είναι απόμακρος δεν βρισκόμασταν καθόλου σχεδόν και έπαιρνα τηλέφωνα μόνο εγώξαφνικα μου έστειλε Αυτό το μήνυμα θέλω να χωρισουμεΚαι εγώ του είπα να μου το πει από κοντά ήρθε μίλησαμε αλλά ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο Τέλος πάντων να μην πολυλογώ μετά τον χωρισμό δεν μικιομασταν καθόλου εγώ μιλούσα με φίλους του και μάθαινα γι αυτόν μέχρι που έπαθε ένα ατύχημα και πήγα να τον δω στο νοσοκομειο και μου φαιρόταν πολύ καλά ακόμα μου φαιρεται λες και δεν έγινε τίποτα βέβαια δεν έχουμε μιλήσει γιαυτό το θέμα αλλά νομίζω ότι μέρα με την μέρα ερχόμαστε κοντά πολύ κοντα Έχω παραξενεύτει πολύ Αλλά το μόνο σίγουρο ότι Πότε ποτέ δεν τον ξεπέρασα και φοβάμαι τώρα να μην παίξει μαζί μου πάλι και ξανά πληγωθω τόσο πολύ φοβάμαι δεν ξέρω τι κάνω μπορείτε να με βοηθησετε
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ