Πατάτες φούρνου με πάπρικα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">10 πατάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα</span></p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Πλένετε και τρίβετε εξωτερικά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, χωρίς να λιώσουν. Όσο  είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην «καεί».</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Όταν το μείγμα γίνει μια χρυσαφί καραμέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύοντας τες για να αναμειχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τις τοποθετείτε σε μία ζεστή πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι.</span></p>
<p> </p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα