Τραγανή σοκολάτα με γκοφρέτα

22 Ιανουαρίου 2014
O Γιώργος Λέκκας φτιάχνει μια γλυκιά συνταγή!


Μερίδες 7
Χρ. Πρ 10΄
Χρ. Ψης 45΄
 
Υλικά
 
50 γρ ανάλατο βούτυρο
100 γρ μπισκότα νταιτζέστιβ τριμμένα
1 γκοφρέτα σοκολάτας ψιλοκομμένη
320 γρ τυρί κρέμα
75 γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
3 μέτρια αυγά
150 ml ξινόγαλα
 
Διαδικασία
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 ° C. Αλείφουμε με βούτυρο και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μια στρογγυλή φόρμα  20 εκατοστά  με αποσπώμενη βάση. Λιώνουμε το βούτυρο . Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μπισκότα στην φόρμα και πατάμε ώστε να καλύψει τη βάση του σκεύους. Σε ένα μπολ χτυπάμε το Φιλαδέλφεια, τη ζάχαρη και στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπόλ χτυπάμε με ένα αυγοδάρτι τα αυγά και το ξινόγαλα μέχρι να γίνει λείο. Αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά στο μπόλ με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει με την πόρτα μισάνοιχτη για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο. 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ