Μαρμελάδα κολοκύθα με μήλο και πορτοκάλι

22 Ιανουαρίου 2014
Η πιο νόστιμη μαρμελάδα από το Γιώργο Λέκκα!


Απόδοση: 6  βάζα
Χρόνος. πρ: 10 λεπτά
Χρόνος μαγείρεμα: 1 ώρα
 
Υλικά:
 
2 κιλά  τριμμένη κολοκύθα
1 κιλό  ξινά μήλα, τα μισά μήλα αποφλοιωμένα και τριμμένα και τα υπόλοιπα κομμένα κυβάκια.
500 γρ ζάχαρη
1 πορτοκάλι φλούδα και χυμό
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γλκ ζελέ σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κ.γλκ γαρύφαλλο τριμμένο
 
Διαδικασία:
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε την κολοκύθα και 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει βράσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μήλα και αφήνουμε 5΄. Ανακατεύουμε ανα τακτά διαστήματα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Βάζουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά μέχρις ότου το μεγαλύτερο μέρος του υγρού να έχει εξατμιστεί και το μείγμα να έχει πήξει. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό, το ζελέ σκόνη, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο. Βάζουμε να πάρουν μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Όταν η μαρμελάδα αφήνει στρώση στην ανάποδη της κουτάλας είναι έτοιμη. Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα στα αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίζουμε τα βάζα. Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος για τουλάχιστον ένα μήνα.
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ