Kοκκινιστό χοιρινό με πράσα και σέλινο

22 Ιανουαρίου 2014
Μερίδες 4
Χρ. Πρ 30΄
Χρ. Ψης 1 ώρα + 30΄
 
Υλικά
 
1 ½ κιλό χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές
1 φλ. κρασί λευκό
1 ½ κιλό σέλινο, κομμένο στα 4
1 ½ κιλό πράσα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φ.τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
 
Διαδικασία
 
Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε 1 φλ. νερό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45΄, μέχρι να μισοψιθεί το κρέας. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το σέλινο για 5΄, το σουρώνουμε. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε, τα κόβουμε κατά μήκος στα 4 και μετά πάλι στα 4. Τότε προσθέτουμε στο χοιρινό τα πράσα σε κομμάτια, και το σέλινο. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για ½ Ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας, τα χόρτα και να μείνει με λίγη, σάλτσα.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ