Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με ζυμαρικά και μπάρμπεκιου σως

22 Ιανουαρίου 2014
Ένα μεσημεριανό από το Γιώργο Λέκκα!


Μερίδες 4
Χρ. Πρ 5΄
Χρ. Μαγειρέματος 25΄
 
Υλικά
 
2 φλιτζάνια τσαγ βρασμένο κοτόπουλο μπούτι και στήθος ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
½ φλ.τσαγ μπάρμπεκιου σός
1 φλ.τσαγ νερό
2 φλιτζάνια τσαγ ζωμό κοτόπουλου
500 γρ ζυμαρικά πέννες η χυλοπίτες χωριάτικες
1 φλ.τσαγ κεφαλογραβιέρα
1 φλ.τσαγ τσένταρ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Διαδικασία
 
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό, στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, την μπάρμπεκιου σός, το νερό και τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά. Ανακατεύοντας σταδιακά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την κεφαλογραβιέρα, το τσενταρ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί.
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ