Πέθανε συγγενής σας από καρδιά; Ελέγξτε την δική σας

22 Ιανουαρίου 2014

 

 Οι συγγενείς των ανθρώπων που πεθαίνουν ξαφνικά από την καρδιά τους πρέπει να ελέγχονται για κρυφά καρδιολογικά προβλήματα, συνιστούν βρετανοί καρδιολόγοι.

Το βρετανικό ίδρυμα καρδιάς σε οδηγίες που εξέδωσε τονίζει  ότι χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να σωθούν,  εάν γνώριζαν ότι έχουν καρδιοπάθεια, καθώς ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος συχνά οφείλεται σε κληρονομούμενες καρδιοπάθειες, η ύπαρξη των οποίων είναι άγνωστη στους πάσχοντες.

Ένα απλό ηλεκτροκαρδιογράφημα,  είναι αρκετό για να εξετάσουμε  την δραστηριότητα της καρδιάς. Έτσι εάν διαπιστωθεί ότι ο εξεταζόμενος έχει κάποιο πρόβλημα , θα πρέπει να εξεταστούν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του ώστε να προστατευτούν.

 «Ο ξαφνικός θάνατος ενός αγαπημένου ανθρώπου συχνά σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μαθαίνει μια οικογένεια ότι έχει κληρονομικότητα σε καρδιολογικά νοσήματα», τονίζει  ο καθηγητής Πήτερ Βάισμπεργκ, ιατρικός διευθυντής του βρετανικού ιδρύματος καρδιάς.

«Ακόμα, όμως, κι αν απλώς υπάρχουν υπόνοιες για την αιτία του θανάτου, όλοι οι συγγενείς του θανόντος πρέπει να ελεγχθούν, διότι αυτό μπορεί να σώσει τη ζωή τους», προσθέτει.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ