Πράσινες ντομάτες πανέ

23 Ιανουαρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 μέτριες πράσινες ντομάτες
αλάτι
1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά καρύκευμα Cajun (προαιρετικά)
Γάλα 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
1 αυγό
1/3 κούπας καλαμποκάλευρο
1/2 φλιτζάνι ξηρό πρόστιμο ψίχουλα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο

 

 

 

Εκτέλεση

Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες 1 εκ. Πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε τε να σταθούν για 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι και το καρύκευμα Cajun (εάν χρησιμοποιείτε). Σε άλλο μπολ το ξινόγαλα, το αυγό και τέλος σε άλλο σκεύος τη φρυγανιά και καλαμποκάλευρο.

Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε το αυγό και το αποβουτυρωμένο γάλα μαζί.
Βυθίζουμε τις φέτες ντομάτας στο αλεύρι- καρύκευμα μείγμα, τότε μείγμα αυγού- ξινόγαλα, τότε στο καλαμποκάλευρο.

Στο τηγάνι, τηγανίζουμε τις μισές από τις φέτες ντομάτας, για 3-5 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετείτε τις μαγειρεμένες ντομάτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Συνοδέψτε με λίγη σάλτσα ταμπάσκο ή remoulade.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ