Λαζάνια με σπανάκι και τυριά

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 συσκευασία λαζάνια άβραστα</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">300 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">450 γραμμάρια τόφου (τυρί απο γάλα σόγιας)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού ρίγανη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι βασιλικό</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/8 κουταλάκι πιπέρι καγέν</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σάλτσα ντομάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">6-7 μανιτάρια πλευρώτους μεγάλα, κομμένα σε λουρίδες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιά της σούπας νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κούπες σάλτσα ντομάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σπανάκι πλυμένο μαζί με το τυρί τόφου, αλάτι, ρίγανη, σκόρδο, βασιλικό, δεντρολίβανο, καγιέν και ανακατεύουμε για 10 λεπτά, αφήνουμε στην άκρη.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σάλτσα ντομάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσέξτε να τα σκεπάζετε αφού τα ανακατέψετε ώστε να μη στεγνώσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα ντομάτας.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη συναρμολόγηση</span><br /><span style="font-size: medium;">Απλώνουμε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.</span><br /><span style="font-size: medium;">Από πάνω απλώνουμε το μισό μείγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα της γέμισης.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σκεπάζουμε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις για 30 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένες ελιές.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα