Έμφραγμα στα νοσοκομεία λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

23 Ιανουαρίου 2014

 

Mπλάκ    άουτ , στα δημόσια νοσοκομεία,  έχει προκαλέσει η κόντρα του υπουργείου Υγείας, με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Μετά το κλείσιμο των πολυιατρείων ,οι  ασθενείς  καταφεύγουν στα νοσοκομεία, τα οποία δεν μπορούν πλέον  να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις.

Επίσης, με την επιβολή του πλαφόν στη συνταγογράφιση, οι ασθενείς δεν εξυπηρετούνται ούτε από τους συμβεβλημένους γιατρούς και απευθύνονται στα νοσοκομεία για να γράψουν τα φάρμακά τους..Η « καθημερινότητά μας είναι πλέον κόλαση», επισημαίνει ο καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμός.

Με σημαντικά μειωμένους προϋπολογισμούς τα νοσοκομεία πρέπει να αντιμετωπίσουν πλέον  τις αυξημενες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτυρόμενοι  γι αυτή την   κατάσταση έχουν προκηρύξει για σήμερα πανυγιεινομική  τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι και συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο υγείας  με  των συμμετοχή και των υπολοίπων ιατρικών ενώσεων.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ