Έχετε δοκιμάσει αιθέραιο έλαιο πορτοκαλιού;

23 Ιανουαρίου 2014

Tο αιθέριο έλαιοπορτοκαλιού είναι γνωστό για τις αντικαταθλιπτικές, αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές του ιδιότητες, ενώ παράλληλα βοηθάει στην αποτοξίνωση και στην καλυτέρευση της όψης της επιδερμίδας.

Που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις:
-  Χρησιμοποίησέ το ως λάδι μασάζ.
-  Πρόσθεσε μερικές σταγόνες σε ένα ζεστό μπάνιο/αφρόλουτρο.
-  Χρησιμοποίησέ το ως ένα αρωματικό χώρου: βάλε μερικές σταγόνες λάδι σε ένα μπουκάλι spray με νερό.
-  Για να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο: Πρόσθεσε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού σε ζεστό αλατόνερο και κάνε γαργάρες.

Τι θα χρειαστείς:
-  Φλούδες πορτοκαλιού (όσες έχεις στη διάθεσή σου– κράτησε όσο λιγότερη απ΄ την «άσπρη» ψίχα μπορείς)
-  Γυάλινο βάζο που να κλείνει καλά
-  Vodka
-  Φίλτρο καφέ ή τουλπάνι ή μουσελίνα
-  1 χαρτοπετσέτα

Διαδικασία
1.  Αποξήρανε τις φλούδες απ΄ τα πορτοκάλια, τοποθετώντας τις πάνω στην χαρτοπετσέτα σε ζεστό μέρος (προσοχή: να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με τον ήλιο).  Συνήθως, χρειάζονται περίπου 2 μέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, χρόνος που ποικίλει βέβαια ανάλογα με την υγρασία. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, κόψε τις φλούδες σε μικρότερα κομμάτια.

2.  Μόλις αποξηρανθούν, κόψ΄ τις σε μικρά κομμάτια και τοποθέτησέ τις στο βάζο. Τοποθέτησε το μπουκάλι της vodka σε ένα κατσαρολάκι με καυτό νερό, για να ζεσταθεί. Ρίξε τη vodka στο βάζο, μέχρι να καλύψει όλες τις φλούδες.

3.  Κλείσε καλά το καπάκι και ανακίνησε το μείγμα για μερικά λεπτά. Επανάλαβε τη διαδικασία για 3-5 ημέρες, μερικές φορές την ημέρα. Όσο περισσότερο ανακινείς το μείγμα, τόσο καλύτερα.

4.  Φίλτραρε το μείγμα σου σ΄ένα μπολ χρησιμοποιώντας το φίλτρο καφέ ή το τουλπάνι ή τη μουσελίνα. Σκέπασε το μπολ με μία πετσέτα και άφησέ το για μερικές ημέρες. Το αλκοόλ θα εξατμιστεί και θα μείνει το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού, έτοιμο για χρήση!


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ