Από τα… σαλόνια στις ουρές των συσσιτίων

24 Ιανουαρίου 2014

Πίσω από ψηλούς τοίχους και μεγάλες σιδερένιες πόρτες, οι πολυτελείς βίλες στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, κρύβουν ιστορίες ανθρώπων που μέσα σε μια νύχτα έχασαν τα πάντα και βρέθηκαν στον… άσο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso, aπό τη χλιδή και τα λούσα, από τα ξέφρενα πάρτι με τα ακριβά πιάτα και τα κρασιά βρέθηκαν στα πεζοδρόμια και στις ουρές συσσιτίων.

«Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλη την κοινωνία. Ισχυροί επιχειρηματίες, που πριν από μερικά χρόνια διέθεταν πολλά χρήματα για φιλανθρωπίες, σήμερα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να απολύσουν δεκάδες εργαζόμενους, τονίζει ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάντιος Καϊτεζίδης και προθέτει: «Έχασαν τα πάντα και σήμερα ζητούν να τους βοηθήσουμε».

Τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον τέσσερις επιχειρηματίες στο Πανόραμα φαλίρισα, έχασαν περιουσίες και σπίτια και αναγκάστηκαν να χτυπήσουν την πόρτα του δημαρχείου για να ζητήσουν δουλειά. Δεν τους ενδιέφερε σε ποια θέση, αρκεί να έχουν ένα μεροκάματο για να μπορούν να επιβιώσουν.

«Λειτουργούμε γραφείο εύρεσης εργασίας, στο οποίο μέχρι και σήμερα έχουν καταθέσει αιτήσεις περισσότεροι από χίλιοι πολίτες. Καταφέραμε να βρούμε δουλειά σε περίπου 140 από αυτούς, ενώ δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε επαγγελματικά όσο περισσότερους μπορούμε, τονίζει ο κ. Καϊτεζίδης.

Πηγή: ESPRESSO


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....