100 βιολογικοί λόγοι για να κάνετε σεξ!

24 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΑΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ  ΛΟΓΟΙ   για να  κάνετε σεξ  και να είστε σε φόρμα.

ΣΗΜΕΡΑ θα πούμε μόνο τους δέκα οι  επόμενοι  στη συνέχεα των άρθρων μας, για να είστε σε εγρήγορση.

Το άρθρο υπογράφει ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

 

 

1 .ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ   χωρίς το σεξ δεν θα είχαμε επικοινωνία με άλλα  φύλα άλλους  ανθρώπους  άρα θα είμασταν σχεδόν αυτιστικοί, δηλαδή  χαζοί σχεδόν.

 

2.  ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ   Δουλεύουμε για να μπορούμε να έχουμε λεφτά,  σπίτια,  αυτοκίνητα αλλά στο τέλος του τούνελ το σεξ είναι αυτό που υπηρετούμε.

 

3.  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ  για να κατακτήσουμε το ταίρι  μας  η έστω να διατηρήσουμε μια σχέση  πρέπει εκτός  από τα  οικονομικά αγαθά να φερθούμε και έξυπνα να βρούμε λύσεις σε αδιέξοδα και συγκρούσεις , άρα να γίνουμε πιο δημιουργικοί.

 

4. ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΣ  γιατί τρέχουμε στα γυμναστήρια   γιατί κάνουμε ειδικές διατροφές γιατί σκοτωνόμαστε και ιδρώνουμε να χάσουμε κιλά , μα είναι  απλό  για να μας θέλουν σεξουαλικά.

 

5. ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ το σεξ και το στρες παράγονται στην υπόφυση  στον εγκέφαλο από ουσίες που μοιάζουν χημικά και δομικά μεταξύ τους, η κορτιζόλη  και η ντοπαμίνη παράγονται στην ίδια περιοχή και ρυθμίζουν την ευφορία αλλά και την δυσφορία μας.

 

6 . ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ η κατάθλιψη που μπορεί να αφορά και το 30%του πληθυσμού έχει σχέση με μια ουσία που λέγεται σεροτονίνη και παράγεται επίσης στον εγκέφαλο  αλλά και στις σοκολάτες , στη κοκαΐνη,  στη μορφίνη  και όλες τις γνωστές επικίνδυνες για εξάρτηση ουσίες, με το σεξ αποφεύγουμε και τις παχυντικές αλλά και τις εξαρτησιογόνες αυτές ουσίες.

 

7. ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ  με το σεξ η ουσία αυτή που ανεβάζει τις πιέσεις  στη κυκλοφορία  αλλά και τη σύσπαση των μυών  μας κρατά  σε φόρμα  και δεν χαλαρώνουμε  εγκεφαλικά αλλά και μυϊκά, φαινόμαστε  πιο νέοι πιο δραστήριοι.

 

8. ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ   Η ουσία της ανταμοιβής μας  μοιάζει πολύ με την νικοτίνη για αυτό και στο σεξ πολλοί  παρασύρονται  στο κάπνισμα, ιδιαίτερα μετά από  ένα καλό σεξ  μοιάζει φυσική ανάγκη ένα τσιγαράκι.

 

9. ΟΚΥΤΟΚΙΝΗ  χωρίς αυτή την ουσία ούτε την ανάσα μας δεν θα χωνεύαμε  θα μισούσαμε όλο το κόσμο και θα ήμασταν άκαρδοι αντιπαθείς  σαν γεροντοκόροι.

 

10. ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ  η ντόπα του ανδρικού αλλά και γυναικείου μυαλού χωρίς αυτή είμαστε λαπάδες .

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ