Φοράω καλσόν. Κινδυνεύω από ακράτεια και οισοφαγίτιδα;

24 Ιανουαρίου 2014

 

Μπορεί τα καλσόν και τα κολάν να βρίσκονται στη ντουλάπα κάθε γυναίκας καθώς θεωρούνται βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας ωστόσο οι επιστήμονες μας προειδοποιούν ότι βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας. Πρόσφατη έρευνα επιστημόνων  αναφέρει ότι τα κολάν, τα καλσόν, οι κορσέδες και οτιδήποτε ελαστικό μπορεί να βλάψει τα όργανα μιας γυναίκας. Οι ειδικοί επισημαίνουν  ότι από τη φύση τους τα ελαστικά ρούχα συμπιέζουν σφιχτά το σώμα και μαζί με αυτό και τα εσωτερικά όργανα, όπως είναι το στομάχι και το έντερο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες, με καταστροφικά μάλιστα αποτελέσματα.

Οι γιατροί εξηγούν ότι η συμπίεση αυτή μπορεί να επιδεινώσει την παλινδρόμηση του οξέος και την καούρα στο στομάχι, μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερα ήδη υπάρχοντα   προβλήματα ακράτειας, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε διαβρωτική οισοφαγίτιδα. Στα λιγότερο επώδυνα προβλήματα, τα ρούχα αυτά μπορούν προσωρινά να προκαλέσουν φούσκωμα και αέρια.

Τα ελαστικά ρούχα επίσης, εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος στους μηρούς όταν καθόμαστε, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες για τη δημιουργία θρόμβων,  ενώ παράλληλα εγκλωβίζουν την υγρασία, ενισχύοντας τις πιθανότητες για μολύνσεις και λοιμώξεις.

Οι γιατροί συμβουλεύουν τις γυναίκες να μην τα φορούν καθημερινά ή στην περίπτωση που επιμένουν να επιλέγουν μεγαλύτερο νούμερο.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ