"Ερωτεύτηκα την καθηγήτριά μου"

24 Ιανουαρίου 2014
ρωτά

 

Αναγνώστης μας γράφει

Γεια σας είμαι 19 ετών και είμαι ερωτευμένος με μία καθηγητριά μου που είναι 60 ετών Κάθε μέρα που την έβλεπα στο σχολείο σκεφτόμουν κάτι πονηρό για εκείνη επίσης της το έχω πει στέλνοντάς της ένα γράμμα που της έλεγα ότι την αγαπώ και πως είμαι ερωτευμένος μαζί της Αυτή όταν το διάβασε δεν μου είπε τίποτα και γύρισε να φύγει εγώ της είπα να μην πει τίποτα και γύρισε και μου είπε πως δεν τρελάθηκε Από εκείνη την στιγμή δεν μου ξανά μίλησε και με απόφευγε.

 

Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος - ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός. 

 

Προφανώς ο νεαρός αναγνώστης μας περνά μια ερωτική απογοήτευση. Και όμως θα ήθελα να του πω ότι ήταν πολύ γενναίο εκ μέρους του να εκφράσει τα συναισθήματά του σε μια κυρία αρκετά μεγαλύτερη. Κατάλαβε και ο ίδιος ότι δεν υπήρχε ανταπόκριση και αυτό που διακρίνω από το μηνυμα του φίλου μας είναι το ότι ήθελε να μοιραστεί μαζί μας την κατάσταση που έζησε παρά να ζητήσει βοήθεια για το πώς θα κερδίσει την κυρία αυτή με κάποιο τρόπο. Η γυναίκα αυτή είναι πολύ μεγαλύτερης ηλικίας και είναι φυσικό να αισθανθεί άβολα με την κίνησή του αυτή, μπορεί να σκέφτηκε ότι είναι ένα αστείο μεταξύ των παιδιών και είναι πολύ λογικό που αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο και απομακρύνθηκε ξαφνικά. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ερωτική απογοήτευση όσο και αν φαίνεται περίεργο είναι… σαν τη γρίπη. Πρέπει να περιμένεις να κάνεις υπομονή μέχρι να περάσει ο πόνος. Και όταν θα έχεις τις δυναμεις σου θα πρέπει να επενδύσεις κάπου αλλού σε μια νέα κοπέλα που θα είναι πολύ πιθανόν να ανταποκριθεί στα συναισθήματά του. Ας μην ανησυχεί. Έχει συμβεί σε πολλούς άνδρες να έχουν ερωτευθεί στην ηλικία του μια γυναίκα πολύ μεγαλύτερη και μετά να αναζητήσουν την αγάπη σε μια κοπέλα πιο κοντά στην ηλικία τους που όντως μπορεί να τους την προσφέρει. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Νίκο***** ****
23:54 Παρασκευή 26/09/2014
Περνάω ακριβώς παρόμοια κατάσταση Είμαι 16 και μου αρέσει μια φιλόλογος που είναι 40 Έχω σκεφτεί πολλές φορές να της μιλήσω για αυτά που νιώθω αλλά φοβάμαι μην δημιουργήσω πρόβλημα από κει που δεν υπάρχει Είναι παντρεμένη με δυο παιδιά και η κόρη της είναι στην ηλικία μου Και τυχαίνει να γνωριζόμαστε πολύ καλά με την κόρη της Έχω τώρα δυο βδομάδες που την βλέπω κάθε νύχτα στον ύπνο μου Γενικώς έχω πάθει την πλάκα μου μαζί της Μου αρέσουν τα πάντα επάνω της Η εμφάνισή της το χιούμορ της το ότι είναι ευγενική με τους μαθητές της και άλλα πολλά Πέρσυ δεν την είχα σε κάποιο μάθημα οπότε ήταν πιο εύκολο να ξεχνιέμαι Φέτος όμως την έχω σε δυο μαθήματα και την έχω σχεδόν κάθε μέρα τουλάχιστον δυο ώρες την ημέρα Επομένως τα αισθήματά μου γι αυτή φουντώνουν όλο και περισσότερο Δεν θέλω οπωσδήποτε να με δει κι εκείνη με τον τρόπο που τη βλέπω εγώ απλά θα ήθελα να μου δώσει την ευκαιρία να της μιλήσω να με καταλάβει και μετά ούτε γάτα ούτε ζημιά Από την άλλη όμως άμα της μιλήσω μπορεί να το κάνει μεγάλο θέμα το οποίο θα προκαλέσει αμηχανία και στους δυο μας η κόρη της θα με μισήσει αν το μάθει μπορεί να με μισήσει και η ίδια η καθηγήτρια μπορεί να έχω επιπτώσεις στη βαθμολογία στα μαθήματά της ή ακόμα και να ζητήσει μετάθεση σε άλλο λύκειο Τίποτα δεν είναι απίθανο Είναι τόσο καλή που αν για οποιονδήποτε λόγο αλλάξει σχολείο θα αλλάξω και γω για να την βλέπω Ξέρω πως αυτό είναι απλά μια φάση που περνάω σαν έφηβος αλλά μου αρέσει αυτή η φάση και δεν θέλω να χαθεί
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ