Γιουβέτσι από την Άννα Δρούζα!

24 Ιανουαρίου 2014

Υλικά:

1 κιλό κρέας

350 γραμμάτια κριθαράκι

πελτέ ντομάτας

3 σκελίδες σκόρδο

Μπαχάρι

Αλάτι 

Πιπέρι

 

Διαδικασία:

Έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας να κόψει το κρέας σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Βάζουμε σε ένα ταψί λίγο λάδι και τα κομματάκια κρέατος μαζί με τρεις σκελίδες σκόρδο και τα γυρνάμε τακτικά μέχρι να ροδίσουν. Ταυτόχρονα βάζουμε 2 κουταλιές πελτέ και ανακατεύουμε με νερό, δεν χρειάζεται να σκεπάσει το κρέας αλλά μέχρι τη μέση και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά στους 160 για να μαλακώσει. Προσθέτουμε μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν γίνει το κρέας, το βγάζουμε από το ταψί και το κρατάμε χωριστά. Βάζουμε στο ταψί λίγο νερό, λίγο πελτέ ακόμα και ρίχνουμε το κριθαράκι. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει και βάζουμε πάλι το κρέας να ζεσταθεί. Μόλις βράσει και το κριθαράκι μπορείτε να σερβίρετε!

 

Καλή Επιτυχία! 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ