Diet Therapy για 2: Η νέα μόδα;

Ο καιρός είναι στις «καλές» του, η διάθεση ανεβαίνει και το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο. Μήπως θεωρείτε την περίοδο που διανύουμε ιδανική για δίαιτα, όμως σας λείπει η υποστήριξη, το κουράγιο και η δύναμη για να ξεκινήσετε; Κοιτάξτε δίπλα σας! Τι θα λέγατε να κάνετε μία κοινή προσπάθεια με το ταίρι σας ή τον κολλητό σας φίλο;

Με τον άνθρωπό σας: Κάντε δίαιτα μαζί! Μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που είχαν μπει σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους αλλά για διάφορους λόγους ήταν έτοιμοι να σταματήσουν αυτή τους την προσπάθεια, δήλωσαν ότι αν είχαν «συνοδοιπόρο» τον άνθρωπο τους σίγουρα θα το ξανασκεφτόντουσαν. Ξεκινήστε λοιπόν και οι δύο μαζί τις συνεδρίες σας με έναν πτυχιούχο διαιτολόγο. Σαφώς και τα προγράμματα διατροφής δεν θα είναι κοινά διότι θα πρέπει να είναι εξατομικευμένα σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός, αλλά ή προσπάθεια θα είναι κοινή!

Οι επαναληπτικές συνεδρίες θα αναδείξουν τον υποστηρικτικό ρόλο που παίζει ο ένας για τον άλλον, όχι μόνο στην κοινή σας ζωή ως ζευγάρι, αλλά και στη ζυγαριά. Δείτε το σαν ένα τρόπο να γνωρίσετε ακόμα περισσότερο τον άνθρωπο σας, να έχετε όμοια κίνητρα, να φτιάχνετε μαζί τη λίστα του σούπερ μάρκετ, να ασκήστε παρέα και να αποκτήσετε καλύτερες διατροφικές συνήθεις. Δοκιμάστε το έχοντας τον άνθρωπό σας δίπλα και όχι απέναντι.

ΚΑΙ στον διαιτολόγο με τον κολλητό σας: Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι κακές διατροφικές επιλογές η καθιστική ζωή είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους σας; Επισκεφτείτε έναν διαιτολόγο παρέα με τον καλύτερό σας φίλο. Οι συνεδρίες θα αποκτήσουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ ένας μικρός συναγωνισμός, που ίσως υπάρχει μεταξύ σας, πιθανότατα να λειτουργήσει θετικά στην όλη προσπάθεια. Βάλτε στόχους από κοινού, επιβραβεύστε ο ένας τον άλλο και κάντε συνδρομή στο ίδιο γυμναστήριο προκειμένου να παρακινείστε.

Κλείνοντας, πλέον φαίνεται ότι ένα «diet therapy» σε ζευγάρια, σε φίλους, σε γκρουπ της ίδιας ηλικιακής ομάδας, σε αθλητές του ίδιου αγωνίσματος, λειτουργεί και δίνει πολύ καλά αποτελέσματα, καθώς αποδίδει στη μείωση του σωματικού βάρους και βοηθάστο να αποκτήσετε καλύτερες διατροφικές συνήθειες. Θα το δοκιμάσετε;

 

www.zougla.gr

Σχετικά άρθρα