6 στους 10 υπέρ του συμβιβασμού Αριστεράς-Δεξιάς

26 Ιανουαρίου 2014

Μια νέα τάση στο εκλογικό σώμα της χώρας καταγράφει γκάλοπ της Metron Analysis, για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής».

Σύμφωνα με τα ευρήματα, σχεδόν 6 στους 10 πολίτες είναι υπέρ ενός ιστορικού συμβιβασμού Αριστεράς και Δεξιάς, ώστε να συγκυβερνήσουν.

Συγκεκριμένα, το 58% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι συμφωνεί με τη δημιουργία ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ το 39% διαφωνεί.Η άποψη υπέρ ενός ιστορικού συμβιβασμού Αριστεράς - Δεξιάς, σύμφωνα με την έρευνα, διαπερνά όλο το κομματικό φάσμα.

Ειδικότερα, συμφωνεί το 65% των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και το 45% του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ναι» λέει και το 79% της ΔΗΜΑΡ, το 64% του ΠΑΣΟΚ, το 59% των Ανεξάρτητων Ελλήνων το 45% της Χρυσής Αυγής και το 34% του ΚΚΕ.Επίσης, το 61% των πολιτών τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, ενώ το 36% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων.Πάντως, στην ίδια δημοσκόπηση, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί χρήσιμη τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων.Σε ό,τι αφορά την οικονομία της χώρας το νέο έτος, το 47% εκτιμά ότι θα είναι χειρότερη από τη χρονιά που έφυγε.Το 28% απάντησε ότι θα είναι ίδια, ενώ το 23% ότι θα είναι καλύτερη.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ