Μια υπέροχη σούπα βελουτέ με κολοκύθα και γιαούρτι

21 Νοεμβρίου 2012



Από τον σεφ Γιώργο Λέκκα

Χρειάζεσαι 30 λεπτά για την προετοιμασία και 45 περίπου λεπτά για το μαγείρεμα.  Με αυτή τη συνταγή έχεις 4 γευστικές μερίδες.

Υλικά

Για την σούπα κολοκύθας:

2 μέτριες κολοκύθες κίτρινες - αποφλοιωμένες, και κομμένες σε κύβους

2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους

2 καρότα, αποφλοιωμένα και κομμένα σε κύβους

2 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

ζωμό λαχανικών

ελαιόλαδο

φύλλο δάφνης

2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

αλάτι & πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού:

1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζάνι τσαγιού Γιαούρτι

2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Έχετε όλα τα υλικά; Ξεκινάμε. 

Πώς φτιάχνουμε τη σούπα κολοκύθας: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο. Προσθέστε τα καρότα, το σέλινο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφήστε μέχρι να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε την κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια, το φύλλο δάφνης και φρέσκο θυμάρι, αλάτι & πιπέρι. Αφήστε να σωταριστούν για άλλα 15-18 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει. Καλύψτε με το ζωμό λαχανικών και μαγειρέψτε για 20 λεπτά μέχρι η κολοκύθα να είναι εντελώς μαλακή. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε νερό αν είναι πάρα πολύ παχύ το μείγμα. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε περίπου μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, την κολοκύθα χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Ρυθμίστε τα καρυκεύματα της αρεσκείας σας: όπως μοσχοκάρυδο ή κανέλλα ή σκόρδο.

Πώς φτιάχνουμε τη σως γιαουρτιού: Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο αλατοπίπερο, καθώς και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Σερβίρετε τη βελουτέ σε βαθιά πιάτα. Γαρνίρετε κάθε πιάτο με μια γεμάτη κουταλιά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ