Πώς θα φτιάξω χριστουγεννιάτικα μπισκότα για τα παιδιά;

<p>Οι γιορτές κάνουν  τα παιδιά χαρούμενα και ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις στους μεγάλους.  Θυμάσαι τη μυρωδιά από σοκολάτα που πλημμύριζε το σπίτι όταν έφτιαχνε μπισκότα η μαμά; Μια τέτοια συνταγή θα σου μάθω σήμερα. Χριστουγεννιάτικα μαλακά μπισκότα με σοκολάτα!<br /> <br /> Γιώργος Λέκκας, σεφ<br /> <br /> <strong>Χρειάζεσαι μόλις 13΄ λεπτά για να τα ψήσεις. Τα υλικά που χρειάζεσαι για 24 μερίδες είναι:</strong><br /> <br /> 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ανάλατο αγελαδινό βούτυρο, μαλακό<br /> <br /> 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο χοντροκομμένη<br /> <br /> 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη<br /> <br /> 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου<br /> <br /> 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας<br /> <br /> 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα<br /> <br /> 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις<br /> <br /> 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ<br /> <br /> 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι<br /> <br /> <strong>Για την επικάλυψη:</strong><br /> <br /> 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη<br /> <br /> <strong>Είστε έτοιμες ;</strong><br /> <br /> -Βάλτε σε μπέν μαρί το βούτυρο, τη σοκολάτα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατεβάστε την κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.<br /> <br /> -Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε για 5΄με μίξερ χειρός τη ζάχαρη, τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας, την λιωμένη σοκολάτα, τα καρύδια και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθούν.<br /> <br /> -Σε ένα μέτριο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίξτε το μείγμα αλευριού στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να αναμιχθεί και να είναι αρκετά μαλακή. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 3 έως 4 ώρες.<br /> <br /> -Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165 βαθμούς. Στρώστε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη. Διαμορφώστε με τα χέρια σας τη ζύμη σε μπάλες 2,5 εκατοστά. Κυλήστε τις μπάλες στην ζάχαρη άχνη ώστε να καλυφθούν. Τοποθετήστε τις μπάλες στην λαμαρίνα αφήνοντας περίπου 3 εκατοστά μεταξύ τους.<br /> <br /> -Ψήστε στο κέντρο της σχάρας για περίπου 13 λεπτά. Πρέπει να είναι διογκωμένα και μαλακά στην υφή. Αφήστε να κρυώσουν για 15΄ και στην συνέχεια, να τα μεταφέρετε σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν καλά.<br /> <br /> <strong>Καλή σας όρεξη και καλές γιορτές!</strong><br /> <br />  </p>

Σχετικά άρθρα