Σχέσεις: Eίναι μαμάκιας.... να τον παντρευτώ ή όχι;

27 Ιανουαρίου 2014
ρωτά

 

Αναγνώστριά μας ρωτά:

Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με τον άντρα μου. Έχει κάνει διάφορα κατά καιρούς, ακούει τους γονείς του, κουβεντιάζει μαζί τους για τα πάντα και κυρίως με την μάνα του η οποία έχει κόλλημα με τον γιο της και δεν με θέλει χωρίς να της έχω κάνει τίποτα απλώς της πήρα τον γιο της.  Ενώ μου λέει πως έχει σταματήσει δεν του έχω πια εμπιστοσύνη.  Αυτό έχει αντίκτυπο στην σχέση μας. Συνέχεια τσακωνόμαστε και μέσα σε όλα αυτά κανονίζουμε και τον γάμο μας. Δείχνει συνέχεια ένα φόβο για εκείνους ή με ότι έχουμε κανονίσει. Μήπως θα πρέπει να φύγω γιατί όλο αυτό δεν αποδεικνύει για υγιή σχέση. Τα συναισθήματά μου είναι μπερδεμένα. Να φύγω και αν μείνω μια ζωή θα είμαι δεύτερη; 

Αγαπητή αναγνώστρια: Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. 

Μερικές φορές οι άνθρωποι ίσως έχουν ένα παράξενο και άγαρμπο τρόπο να δείχνουν τα όρια μεταξύ συγγενικής σχέσης και ιδιωτικής σχέσης.  Ίσως και επειδή οι ίδιοι να είναι λίγο μπερδεμένοι. Μπορεί μέσα τους να είναι ενοχικοί και να υπάρχει μία σύγχυση μέσα τους. Αυτό αποδεικνύει μια σύγκρουση ενοχηκότητας δηλαδή είναι πολύ πιθανό οι γονείς να λένε "από τότε που είσαι με την γυνσίκα αυτή  δεν ασχολείσαι  τόσο μαζί μας ή μας παραμελείς". 

Ανησυχεί και η ίδια θα έρχεται δεύτερη και στο μέλλον αν παντρευτούν και μείνουν μαζί. Αλλά αυτό το συμπέρασμα που βγάζει είναι λίγο αυθαίρετο. Διότι όλη μας τη ζωή οι άνθρωποι αλλάζουμε συνεχώς αν και η ζωή μας κάνει κύκλους και εν τέλει οι άνθρωποι που ζουν μαζί μια ζωή μένουν επειδή αποδέχονται και σέβονται ο ένας τον άλλο. Δεν είναι αναγκαστικό το ότι θα έρχεται δεύτερη μια ζωή. Το θέμα είναι να μπορέσει η ίδια να αποδεχτεί αυτήν την ενοχικότητα που κουβαλά ο σύντροφός της, να την καταλάβει και να μη νιώθει ότι της επιτίθεται. Μπορεί το να είναι αποστασιοποιημένη αι να μην παίρνει πολύ προσωπικά αυτές τις συμπεριφορές, να βελτιώσει πολύ την κατάσταση για να μην έχει και ο άνδρας της την ανάγκη να αντιμάχεται ταυτόχρονα δυο μέτωπα.

Ένας άνδρας δεν μπορεί εύκολα να αλλάξει αν είναι μαμάκιας αλλά ας σκεφτεί το ενδεχόμενο της φυγής από τη σχέση. Μήπως είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί με έναν αντίστοιχο χαρακτήρα; Αυτό που μας έλκει πολλές φορές σε έναν άνθρωπο στον έρωτα είναι και εκείνο που μας δυσκολεύει, μας έλκουν πράγματα που αν και δεν μας αρέσουν, είναι πράγματα – εμπόδια- που πραγματικά μας προκαλούν να τα ξεπεράσουμε προκειμένου να ζήσουμε την αγάπη. Τα εμπόδια δεν τα βλέπουμε στην αρχή που είμαστε ενθουσιασμένοι. Τα βλέπουμε μετά και μας προκαλούν να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι και αυτά μέσα στο ερωτικό παιχνίδι.

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ