Έρευνα και για τον Γιακουμάτο

28 Ιανουαρίου 2014

Στο πρόσωπο του Γεράσιμου Γιακουμάτου επεκτείνεται η έρευνα για τις φορολογικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στον οίκο ευγηρίας που διατηρούν η σύζυγός του μαζί με τον αδελφό του στο Νέο Ψυχικό. 

Με εντολή της εισαγγελίας θα ελεγχθεί η μετοχική σύνθεση της εταιρίας που διαχειρίζεται την επιχείρηση και εφόσον διαπιστωθεί ότι φορολογικά υπόχρεος είναι και ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, τότε θα ζητηθεί η άρση του βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. 

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι δικάζονται στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η σύζυγο του Γ.Γιακουμάτου, ο αδελφός του, καθώς και η διαχειρίστρια και ο λογιστής της επιχείρησης. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Χθες το απόγευμα τα δυο συγγενικά πρόσωπα του Γ.Γιακουμάτου και οι δυο εργαζόμενοι στο οίκο ευγηρίας που είχαν διαχειριστικά καθήκοντα πέρασαν το κατώφλι της Εισαγγελίας. 

Σύμφωνα με την οικονομική αστυνομία, οι υπεύθυνοι του οίκου ευγηρίας φέρονται να εμπλέκονται σε φορολογικές παραβάσεις και πιο συγκεκριμένα σε απόκρυψη ποσού 24.000 ευρώ. 

Ο Γ.Γιακουμάτος μιλώντας χθες το enikos.gr εξέθεσε τις δικές του απόψεις για το περιστατικό. 

Πηγή: www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ