Ρευστό κέικ σοκολάτας από το Γιώργο Λέκκα!

28 Ιανουαρίου 2014
Ο σεφ Γιώργος Λέκκας μας δίνει την καλύτερη συνταγή ρευστού κεικ σοκολάτας που έχουμε δοκιμάσει ποτε!
 
 
Μερίδες 6
Χρ. Πρ 5΄
Χρ. Ψης 10-13΄
 
Υλικά
 
170 γρ πικρή σοκολάτα (70-85% κακάο)
3 κουταλιές σούπας ανάλατο αγελαδινό βούτυρο
220 γρ ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κόν φλάουερ
1 κ.σ αλεύρι για όλες της χρήσεις
 
Διαδικασία
 
 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείψτε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί 17,5 cm. Σε μπέν μαρί ρίξτε την σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, το βούτυρο και αφήστε για 4΄μέχρι να λιώσουν. Σε ένα μπόλ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, προσθέστε το κόν φλάουερ, το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε για περίπου 10-13 λεπτά. Ελέγξετε με μια οδοντογλυφίδα ότι περίπου το ¼ της επιφάνειας είναι ψημένο. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρετε με παγωτό.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ