Ποιά φάρμακα εξαιρούνται απο το πλαφόν συνταγογράφισης στον ΕΟΠΥΥ

28 Ιανουαρίου 2014

 

Σε τροποποιήσεις για το μέτρο του «πλαφόν» συνταγογράφισης στον ΕΟΠΥΥ, προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε τις κατηγορίες φαρμάκων και ασθενών που εξαιρούνται από το μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ.

Τα εμβόλια, οι νεφροπαθείς και οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών οργάνων θα εξαιρεθούν από το συγκεκριμένο μέτρο που εφαρμόζεται από τις αρχές του μήνα, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος για τους συγκεκριμένους ασθενείς, όπως και νοσοκομειακοί γιατροί «ώστε να έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα καταφυγής εκεί και να μην πέφτουν θύματα ενδεχόμενης εκμετάλλευσης», όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το μέτρο, κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνταγογραφήσει κάθε μήνα πάνω από το 80% των φαρμάκων που είχε χορηγήσει το 2013, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετά προβλήματα. Ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε το μέτρο, τονίζοντας ότι αυτό εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. «Από τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ έχει προϋπολογισμό, θα πρέπει και οι συμβεβλημένοι και οι συναλλασσόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί να γνωρίζουν ότι υπάρχει προϋπολογισμός», συμπλήρωσε.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ