Μια σούπα βελουτέ με 130 θερμίδες;

Μία σούπα είναι η ιδανικότερη επιλογή για το κρύο του χειμώνα. Όταν, μάλιστα, μας εξασφαλίζει μια κομψή γραμμή και πολλαπλά οφέλη για την λειτουργία του οργανισμού μας, τότε δεν θα πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό μας!

Γράφει η Κία Καραγιάννη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Η σούπα αυτή είναι ιδανική επιλογή για αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους, που βρίσκονται σε δίαιτα, που υποφέρουν από κατακρατήσεις υγρών ή φουσκώματα στον πεπτικό σωλήνα, ή που θέλουν να αποκτήσουν λαμπερό δέρμα.

Η συγκεκριμένη σούπα έχει πολύ λίγες θερμίδες (130), είναι εύπεπτη και υψηλή σε φυτικές ίνες και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ο συνδυασμός καρότου, πατάτας, τζίντζερ και σέλινου βοηθάει στην αποβολή της περίσσειας ποσότητας νατρίου και στη διατήρηση της υδατικής ισορροπίας του οργανισμού ενώ είναι εξαιρετικός για την υγεία των οστών, των δοντιών, των μαλλιών και των νυχιών.

Βοηθάει, επίσης, στο αναπαραγωγικό σύστημα, την καλή υγεία των ματιών, την προστασία του δέρματος από την αρνητική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και το ανοσοποιητικό διότι βοηθάει στην παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων.

Για να ετοιμάσετε τη σούπα βελουτέ θα χρειαστείτε:

8-10 καρότα (περίπου 500 γρ)

2 πατάτες

1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένo

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

1 ματσάκι σέλινο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς θα την παρασκευάσετε; 

Καθαρίζετε και κόβετε σε κομμάτια τα καρότα, τις πατάτες, το τζίντζερ και το σέλινο και τα βάζετε σε κατσαρόλα.

Προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν και βράζετε σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι έως ότου μαλακώσουν (γύρω στα 30- 45 λεπτά).

Αφήνετε 5΄να κρυώσουν και όπως βρίσκονται στην κατσαρόλα τα χτυπάτε στο bimmer (Εάν δεν έχετε, τα μεταφέρετε και τα χτυπάτε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τοποθετείτε τον χυλό ξανά στην κατσαρόλα).

Προσθέτετε νερό για να πετύχετε την υφή που επιθυμείτε, ζεσταίνετε λίγο ακόμη σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρετε σε μπολ μαζί με 1/2 γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, φυλλαράκια σέλινου και 1 φέτα φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως.

Δοκιμάστε τη είτε ως κυρίως γεύμα είτε ως πρώτο πιάτο και θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Σχετικά άρθρα