Φτιάξτε μόνη σας τουλουμπάκια!

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τα τουλουμπάκια</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/4 κούπας νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κούπα μαργαρίνη</span><br /><span style="font-size: medium;">6 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 κούπα αλεύρι δυνατό</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό</span><br /><span style="font-size: medium;">λάδι και καλαμποκάλευρο για το τηγάνισμα (ποσότητα όση χρειάζεται για να καλύψει τα τουλουμπάκια)</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σιρόπι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 1/2 κούπες ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κούπα μέλι ή γλυκόζη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κούπες νερό</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα λεκανάκι ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι το σιμιγδάλι και τα ανακατεύετε. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα μεγάλη ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το λίπος και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις αρχίσει να βράζει δυνατά, σβήστε τη φωτιά κι αφήστε την κατσαρόλα επάνω σ' αυτή.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρίξτε μεμιάς το αλεύρι κι ανακατέψτε γρήγορα μ' ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου γίνει ζύμη σφικτή, που θα ξεχωρίσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και θα μαζευτεί σαν μπάλα γύρω από το κουτάλι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αδειάστε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ κι αφήστε τη να κρυώσει 8' – 10'. Στο διάστημα αυτό, ετοιμάστε το σιρόπι. Ανακατέψτε σε μια κατσαρόλα τα υλικά και βράστε τα 5'. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Χτυπήστε τη ζύμη με το γάντζο ζυμώματος και ρίξτε μέσα ένα – ένα τ' αυγά. Αφήστε κάθε αυγό να ενσωματωθεί καλά με τη ζύμη, πριν ρίξετε το επόμενο. Ρίξτε τόσα αυγά, όσα χρειάζονται, για να γίνει μια ζύμη απαλή και γυαλιστερή, που να μην τρέχει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο ή σε φριτέζα, κάψτε μπόλικο λάδι μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο. Βάλτε τη ζύμη σε σακούλα με χοντρή μύτη σε σχήμα αστεριού και άνοιγμα 1 εκ. Πιέζοντας τη σακούλα, κόψτε με υγρό μαχαίρι κορδόνια ζύμης με μήκος 5 εκ. μέσα σε καυτό λάδι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βάλτε τόσα, όσα χωράει η κατσαρόλα και πατώντας τα με τρυπητή κουτάλα, ώστε να καλύπτονται από το λάδι, αφήστε τα να ροδοψηθούν τριγύρω.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα κι ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει η περίσσεια του λαδιού.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να γίνει το σιρόπι ρευστό.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρίξτε τα κατόπιν στο σιρόπι, αφήστε τα 5 λεπτά και ύστερα βγάλτε τα σε πιατέλα και καλύψτε τα με μια μεμβράνη από πάνω.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα