Θες γλυκό; Κρέμα σοκολάτας με φουντούκια!

7 Ιανουαρίου 2013



Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην σοκολάτα; Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την κρέμα σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού του σεφ Γιώργου Λέκκα. Καβουρντισμένα φουντούκια και γλυκιά σοκολάτα δημιουργούν έναν κολασμένο συνδυασμό!



 

 

 

 

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄

Χρόνος στο Ψυγείο: 3 ώρες

Υλικά που θα χρειαστείτε για 6 μερίδες:

¾ φλιτζάνι τσαγ κρέμα γάλακτος 35% συμπυκνωμένη

½ φλιτζάνι τσαγ Frangelico (λικέρ φουντούκι)

100 γρ μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)

½ φλιτζάνι τσαγ Nutella

2 κρόκους αυγών

¼ φλιτζάνι τσαγ φουντούκια καβουρδισμένα

1/3 φλιτζάνι τσαγ ζάχαρη άχνη

 Η διαδικασία που θα ακολουθήσετε:

Σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμότητα ρίξτε την κρέμα και τοFrangelico. Αφήστε να σιγοβράσει. Σε ένα μπλέντερ ρίξτε την σοκολάτα και χτυπήστε τη να γίνει μικρά κομμάτια. Ρίξτε την ζεστή κρέμα και αφήστε το για 15δευτερόλεπτα έως ότου έχει λιώσει η σοκολάτα. Χτυπήστε για 2΄να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε την Nutella και χτυπήστε για 1΄. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και ξαναχτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα σε μπόλ και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμότητα ρίξτε την ζάχαρη άχνη και αφήστε να λιώσει και να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα. Σε μια βαθύ μακρόστενη φόρμα στρώστε μια λαδόκολλα και αλείψτε με βούτυρο. Ρίξτε τα φουντούκια και περιχύστε με την καυτή λιωμένη ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει. Βγάλτε το μείγμα και βάλτε το πάνω σε καθαρή λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας τον πλάστη σπάστε σε κομμάτια. Τοποθετήστε τα στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν σαν τριμμένη φρυγανιά. Βγάλτε τα μπολ σοκολάτα από το ψυγείο και πασπαλίστε με τριμμένη πραλίνα.

Καλή όρεξη!

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace