Σοκολατένιο κέικ με κρέμα καρύδας και φράουλα!

18 Φεβρουαρίου 2013

 

 

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις σοκολατένιες δημιουργίες του σεφ Γιώργου Λέκκα; Σήμερα μας προτείνει να δοκιμάσουμε ένα υγρό κέικ σοκολάτας με μους από φράουλα και κρέμα καρύδας.

 

Χρειάζεστε μόνο 30 λεπτά γι΄αυτή τη συνταγή και θα έχετε 12 γευστικότατες μερίδες!

 

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το κέικ είναι:

 

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις

 

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

 

2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

 

3/4 φλιτζάνια τσαγιού κακάο σκόνη

 

2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

 

1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο

 

1 φλιτζάνι τσαγιού καφέ φίλτρου

 

1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα

 

2 αυγά

 

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

 

Για την μους φράουλα χρειάζεστε!

 

130 γρ. τυρί κρέμα

 

1/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη

 

1/2 φλιτζάνι τσαγιού πολτοποιημένες φράουλες

 

3/4 φλιτζανιού τσαγιού κρέμα γάλακτος κρύα 35% λιπαρά

 

Και για την κρέμα καρύδας...

 

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

 

2 κουταλιές σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

 

1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ

 

20 μεγάλα marshmallows

 

400 γρ. νιφάδες καρύδας

 

Για την γκανάζ

 

270 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

 

1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 

Είστε έτοιμες; Ξεκινάμε. 

 

Για το κέικ: Σε ένα μεσαίο μπολ κοσκινίστε τα στερεά υλικά. Προσθέστε το σπορέλαιο, το καφέ και το γάλα. Χτυπήστε με μίξερ χειρός για 3΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπήστε με μίξερ χειρός για 2 λεπτά. Στρώστε τη λαδόκολλα. Βουτυρώστε και πασπαλίστε με αλεύρι δύο στρογγυλά ταψιά 22 εκατοστά. Αναποδογυρίστε και τινάξτε τα περισσεύματα από το αλεύρι. Ρίξτε το μείγμα στα ταψιά. Προθερμάνετε τον φούρνο και ψήστε στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι όταν βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει καθαρή. Αφήστε το κέικ σε δροσερό μέρος για 10 λεπτά. Πριν τα ξεφορμάρετε και τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς.

 

Για την μους  φράουλα: Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και χτυπήστε με αυγοδάρτη η μίξερ χειρός για 3΄μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατέψτε τις πολτοποιημένες φράουλες. Χτυπήστε την κρέμα σε σαντιγί και ρίξτε εναλλάξ πολτό φράουλας και σαντιγί στο μείγμα τυριού. Ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάστε την μους σε ένα ταψί  22 εκατοστά σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.

 

Για την κρέμα καρύδας: Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το συμπυκνωμένο γάλα. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης και αφήστε για 10 λεπτά. Τέλος ρίξτε τα marshmallows και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν. Προσθέστε την καρύδα και ανακατέψτε με την σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα.

 

Για την γκανάζ: Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πάρει βράση. Κατεβάστε από την φωτιά και ρίξτε την σοκολάτα. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Για το μοντάρισμα: Αφαιρέστε την μους από το ψυγείο. Τοποθετήστε ένα στρώμα κέικ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Απλώστε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα την μους φράουλα ή την κρέμα καρύδας στο κέντρο του κέικ. Τοποθετήστε πάνω από την μους το επόμενο κέικ. Περιχύστε με την γκανάζ και γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες ή τριμμένη σοκολάτα.

 

Καλή σας όρεξη!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ