H Άννα Δρούζα φτιάχνει κέικ με λίγες θερμίδες!

22 Ιανουαρίου 2013

 



Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την παρασκευή του 

1 γάλα βλάχας εβαπορέ

1 πορτοκάλι ολόκληρο

1 ποτήρι του κρασιού λάδι

1 ποτήρι του νερού καστανή ζάχαρη

1 αυγό

400 γρ. φαρίνα κόκκινη

2 κουταλιές  της σούπας κακάο ή σοκολάτα σκόνη

2 μπέικιν πάουντερ

Παίρνετε ένα μπολ και αναμειγνύεται τα υλικά με την ακόλουθη σειρά. Πρώτα το λάδι, μετά την ζάχαρη. Ανακατεύετε. Στη συνέχεια το αυγό, μετά το γάλα, μετά το αλεύρι σιγά σιγά. Μετά τα δυο μπέικιν πάουντερ και το ένα πορτοκάλι. Το πορτοκάλι μαζί με τη φλούδα το λιώνεται στο μούλτι. Το κόβεται σε πολλά κομμάτια αφού  βγάλετε τα κουκούτσια, ξανατονίζω,  μαζί με τη φλουδα! Όλα αυτά τα ανακατεύετε και αφού ανακατευτούν καλά, παίρνετε μια φόρμα για κέικ και ρίχνετε τη μισή γέμιση. Στην υπόλοιπη μισή που έχετε ακόμα στο μπολ, ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας κακάο ή σοκολάτα σκόνη. Ανακατεύετε καλά. Και αυτό το ρίχνετε στη φόρμα πάνω από την υπόλοιπη γέμιση. Στους 180 βαθμούς στο φούρνο για  μισή ώρα με αέρα, μέχρι να φουσκώσει.

Καλή σας Όρεξη!

Άννα Δρούζα



 

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ