Ο ήρωας του Ιράν είναι φαλακρός και δάσκαλος -Ξύρισε το κεφάλι του για συμπαράσταση σε μαθητή

30 Ιανουαρίου 2014

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι συγκλονιστικές εικόνες που έρχονται από ένα δημοτικό σχολείο στο Ιράν, όπου τα παιδιά και ο δάσκαλος μίας τάξης έχουν ξυρισμένα τα κεφάλια τους. Αφορμή στάθηκε η απίστευτη πράξη αγάπης του Ali Mohammadian, του δασκάλου, ο οποίος αποφάσισε να ξυρίσει τα μαλλιά του, προκειμένου να συμπαρασταθεί σε έναν μαθητή, τον οποίο χλεύαζαν τα υπόλοιπα παιδιά.

Ο 8χρονος Mahan Rahimi έχασε τα μαλλιά του εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας. Ωστόσο, η πράξη του δασκάλου έμελλε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση με τους μαθητές που κάποτε κορόιδευαν το μικρό να ξυρίζουν και εκείνοι το κεφάλι τους.

Οπως αναφέρουν τα ξένα ενημέρωσης, ο δάσκαλος έχει γίνει ήρωας στο Ιράν, ενώ δέχτηκε μέχρι και τα συγχαρητήρια του ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του παιδιού ώστε να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα για αντιμετώπιση της ασθένειάς του.


«Είμαι πολύ χαρούμενος που η πράξη μου άγγιξε τόσους ανθρώπους», είπε ο 45χρονος δάσκαλος. Ο ίδιος, μάλιστα, δημοσίευσε μια φωτογραφία του μαζί με τον 8χρονο στο Facebook, γράφοντας «Τα κεφάλια μας είναι ευαίσθητα στις τρίχες», με πλήθος κόσμου να τη μοιράζεται.Πηγή:www.lifo.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ