Ανοιγόκλεισε τα μάτια του ο Σουμάχερ

30 Ιανουαρίου 2014

Διαψεύδει τον εαυτό της η μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ, καθώς χθες λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «L' Equipe» που ήθελε τους γιατρούς του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ να έχουν αποφασίσει τη σταδιακή επαναφορά του πιλότου.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, ο πρώην άσος της Formula 1 είχε τοποθετηθεί στη φάση της αργής βαθμιαίας αφύπνισης. Η είδηση αυτή είχε διαψευστεί λίγες ώρες μετά από τη μάνατζερ του επί ενός μήνα σε κώμα «Σούμι». «Επαναλαμβάνω πως οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με την υγεία του Μίχαελ Σουμάχερ που δεν γίνεται από τους γιατρούς που τον εξετάζουν θα πρέπει να θεωρείται φήμη. Υπενθυμίζω ότι δεν σχολιάζουμε τις φήμες», ανέφερε η Σαμπίν Κεμ.

Τώρα, η Κεμ ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η μείωση των φαρμάκων που τον κρατούν σε τεχνητό κώμα, δίνοντας στο σώμα του το χρόνο για να προσαρμοστεί.

Παράλληλα, η εφημερίδα «L ' Equipe» έρχεται με νέο δημοσίευμα να γνωστοποίηση όχι μόνο ότι ξεκίνησε η διαδικασία μείωσης των αναισθητικών φαρμάκων, αλλά ότι ο Γερμανός πιλότος ανοιγόκλεισε και τα μάτια του, ανταποκρινόμενος στη θεραπεία.

Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα αναφέρει πως η διαδικασία επαναφοράς του έχει αρχίσει με τη μείωση των φαρμάκων από τη Δευτέρα και το πρώτο ενθαρρυντικό σημάδι ήταν ότι ανοιγόκλεισε τα μάτια του. Οι ειδικοί τονίζουν πως η «αφύπνισή» του από το τεχνητό κώμα θα διαρκέσει αρκετές μέρες και χρειάζεται προσοχή.

Η οικογένεια του Σουμάχερ εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος και η μάνατζερ του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 με νέα της ανακοίνωση χθες τόνισε πως οποιαδήποτε πληροφόρηση δεν προέρχεται από τους γιατρούς πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν φημολογία.

Πάντως χθες το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ εξέδωσε νέα οδηγία προς τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου ζητώντας εχεμύθεια για την πορεία της υγείας του Σουμάχερ, προκειμένου να μην ασκείται μεγαλύτερη πίεση από τα ΜΜΕ στην οικογένεια και τους γιατρούς.

 Πηγή: www.madata.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ